Mivel etessem a sárgafülű ékszertekimet?
Szia!
Az a helyzet hogy ha tetszik ha nem a nyershal a legjobb a teknősödnek :) 90%át az étkezésnek ez kellene hogy kitegye.
A szárított bolharák és a szívmix csak nasi neki, ha csak azzal etetnéd hiánybetegség alakulna ki.
Kipróbálhatod esetleg még a fagyasztott kagykót és rákokat, állatkereskedésben lehet ezeket kapni. Illetve ahogy nő a teknős elvileg úgy fog egyre több zöldséget és gyümölcsöt enni :)
Viszont a halnál nincs jobb :)
Ha gondolod látpgass el ide: [link] itt rengeteg hasznos dolgot olvashatsz.
Minden jót!
Tapasztalatból:Ne csak száraz kaját adj neki mert én csak azt adtam neki ás most legyengült:(Most azon gürcölök hogy életbe maradjon..Na jó nem egészen de,kellett neki vennem gyógyszert és szó szerint meg kel vele tömnöm:(
Saláta és hasonló zöldség...
És amit még adhatsz neki:
igaz ezt egy másik embertől szedtem vagyis másoltam de ő is sárga fülűnek adta...
Piros vagy fekete szúnyoglárva
-vízibolha
-tubifex
-csonti
-légy
-szöcske
-tücsök
-pók
-csiga
-gornéla
-marhahús
-csirkehús
-sóska
-spenót
-saláta
-kiwi
-narancs
-mandarin
-banán
-alma(csak a belét add neki)
-földiszeder
-barack
-ananász
-szőlő
-ribizli
-paradicsom
-káposztalevél
-sárgarépa
-macskaeledel,kutyaeledel(etetés elött 4órával áztasd langyos vízbe)
-rák
-hangyatojás
-lisztkukac
-kelkáposzta
-petrezselyem
-gyermekláncfű
-földigiliszta(mosd le lapon mászasd ki legalább negyed órán keresztül,de ne adj neki túl gyakran mert nagyon zsíros)
-élő hal
-fagyasztott hal
-szárított hal(a teknős számára fontos vitamin,és alig van benne zsír)
-szívmix
-vízinövény
-szárított shrimp
-liofilizált humuszgiliszta
-liofilizált lisztkukac
-szárított gammarus
-liofilizált razbora(az hal)
-liofilizált csonti
-liofilizált szívmix
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!