Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Egy sárgafülű ékszerteknősnek...

Egy sárgafülű ékszerteknősnek jót tesz ha sokat eszik?

Figyelt kérdés
Mert amikor hozzáérek az ennivalós dobozhoz már jön ki rohanva és amikor egy bolharákot beadok neki azt megeszi utánna várja hogy adjak még neki!Ilyenkor adjak neki még vagy nem?Vagy egy nap hányszor etessem?Mellesleg bébiteki!Előre is köszi a válaszokat!:)
2009. okt. 3. 08:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem már 6 éves sárgafülű ékszertekim van. Anyum eteti legtöbbször, és hetente 2 alkalommal kap enni. Mi szárított halat szoktunk neki adni, egy etetés során 10-15 halat. Azért nem etetjük gyakrabban, mert akkor állítólag elhízik és az neki kellemetlen lenne; kihízna a páncéljából.

De te a bébitekidet etesd minden nap (1x-2x), bár szerintem egy bolharák édeskevés neki. 5-10 db-ot adhatsz neki az én véleményem szerint. Igaz, nem vagyok teknősszakértő..:)

2009. okt. 3. 08:43
 2/6 A kérdező kommentje:
Kösszike ez sokat segített:)
2009. okt. 3. 08:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A kérdés nagyon jó volt :)

A teknősökről köztudomású, hogy hatalmas étvágyuk van. Ami nem is lenne baj, de rengeteg példány azért pusztul el sajnos mert a túl sok etetésnek köszönhetően nagyon gyorsan neőnek meg, de sajnos a belső szerveik nem. (sajnos az előző hozzászolónak a "kihízza a páncéját dolog nem igaz)

A kicsket kb hetente 3 max 4 alkalommaletesd, a nagyokat elég hetente 2szer, és a kajájuk 90%át lehetőleg NYERS HAL tegye ki. Ez létfontosságú.

Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt olvasásra:

[link]

És ajánlanék egy forumot is ahol hozzáértő emberektől kérhetsz további tanácsokat:

[link]

Sok siekrt a tekihez :)

2009. okt. 3. 20:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocsi a 2 oldal helyesen :)

[link]

[link]

2009. okt. 3. 20:31
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat megfogadom!:)
2009. okt. 4. 08:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem csak pár darab eleséget adjál neki.Ugyanis a tekik nagyon mohó állatok.Az én tekim például most van diétán.Tanultam az esetből
2009. okt. 28. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!