Egy sárgafülű ékszerteknősnek jót tesz ha sokat eszik?
Szia!
Nekem már 6 éves sárgafülű ékszertekim van. Anyum eteti legtöbbször, és hetente 2 alkalommal kap enni. Mi szárított halat szoktunk neki adni, egy etetés során 10-15 halat. Azért nem etetjük gyakrabban, mert akkor állítólag elhízik és az neki kellemetlen lenne; kihízna a páncéljából.
De te a bébitekidet etesd minden nap (1x-2x), bár szerintem egy bolharák édeskevés neki. 5-10 db-ot adhatsz neki az én véleményem szerint. Igaz, nem vagyok teknősszakértő..:)
Szia!
A kérdés nagyon jó volt :)
A teknősökről köztudomású, hogy hatalmas étvágyuk van. Ami nem is lenne baj, de rengeteg példány azért pusztul el sajnos mert a túl sok etetésnek köszönhetően nagyon gyorsan neőnek meg, de sajnos a belső szerveik nem. (sajnos az előző hozzászolónak a "kihízza a páncéját dolog nem igaz)
A kicsket kb hetente 3 max 4 alkalommaletesd, a nagyokat elég hetente 2szer, és a kajájuk 90%át lehetőleg NYERS HAL tegye ki. Ez létfontosságú.
Ajánlom figyelmedbe a következő oldalt olvasásra:
És ajánlanék egy forumot is ahol hozzáértő emberektől kérhetsz további tanácsokat:
Sok siekrt a tekihez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!