Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Jól tartom a tekimet?

Jól tartom a tekimet?

Figyelt kérdés
Nekem viziteknősöm van és még kezdő vagyok!És félek,hogy rosszul tartom.Az akvárium aljában vannak kavicsok van neki 2 nagy köve.Van neki egy műnővénye,hőmérője,és lámpája is.Meleítőt még nem szeretnék neki venni mert azt mondták hogy még egy kicsit korai neki venni!Szűrőt is majd veszek neki!Előre is köszi a válaszokat:)
2009. szept. 29. 16:17
 1/5 anonim válasza:
A mi teknőseinknek is ezek vannak az akváriumban, egy könyvben is olvastam, hogy ezek kellenek az eltartásához. Annyival még kiegészíteném, nekik vízmelegítő is van bent, mert karácsonykor vettük őket, és a boltban azt mondta az eladó, hogy ez is szükséges.Meg van még egy lámpa, ami kellemes meleget ad nekik, a kőre kiszoktak mászni napozni.Szerintem jól tartod őket, de még attól is függ, hogy mekkora az akvárium, és hogy jól ,változatosan eteted-e őket.
2009. szept. 29. 17:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Egy bébitekim van.Az akvárium is nagy.sztem jó neki de azért biztosera akrtam menni köszi
2009. szept. 29. 18:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon jól teszed, hogy kérdezel ha nem vagy biztos a dolgodban, másnak is ezt kellene tennie :)

Itt egy oldal ahol röviden tömören elolvashatod mire van szüksége a teknősödnek a boldog élethez:

[link]

És ha esetleg lenne kérdésed ajánlanék egy oldalt ahol tudsz olyanoktól kérdezni akik már több 10 éve tartanak teknősöket:

[link]

Sok sikert nektek :)

2009. szept. 29. 18:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszy:)
2009. szept. 30. 13:34
 5/5 anonim válasza:

Vízmelegítő is kell. Az sosem korai. A teknősöknek nincs saját testhőmérsékletük. Ezért a környezetük, vagyis a vizitekiknéál a víz hőmérséklete lesz a testük hője is. Ált. 24-28 fokot szeretnek. Ha hidegebb vízben vannak, könnyen megfázhatnak. Pl. jellemző a tekiknél a tüdőgyulladás. Ekkor féloldalasan úsznak.

De az is előfordulhat, hogy ha hideg a víz, akkor nem esznek rendesen, nem lesz elég vitaminjuk, és ezért betegedhetnek meg.

Én még javasolnék egy uv lámpát. Ugyanis a sima lámpák nem tudják megadni azt, ami a napsütésben van, pl. uv fényt. Ez meg szükséges az egészséges fejlődéshez, pl.é a páncél erősödéséhez. Olvass utána teknősös oldalakon. Sok hasznosat lehet tanulni.

2010. ápr. 20. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!