Gabonasiklót vegyek vagy királypitont?
Szia,
nem tudom hol laksz, de ha nem okoz nagy gondot gyere el az egyik pesti börzére
Terraplaza:
Budapest Terrarisztika
baromi sok tenyésztő és eladásra váró állat (+felszerelés stb) van mindegyiken, ahol szívesen segítenek neked az árusok, ráadásul több tenyésztőt is meghallgathatsz és sok állat közül választhatsz, szóval nagyon érdemes volna vmelyiket meglátogatnod:)
szerintem a gabonasikló.
én is terveztem egy pici sikló beszerzését de lemondtam róla mivel anyukám undorodik illetve fél a kígyóktól és nem igazán lelkesedett az öteletemért - és most finoman fogalmaztam. (bár szerintem ez inkább hiszti a részéről lévén, hogy be lenne zárva terráriumba, mélyen az ágyam alatti polcrendszerbe beültetve ráadásul amire rá se kellene néznie ha nem akar...)
egyébként mivel ugye a sikló kisebb ezáltal 1-2 siklónak elég egy 80*40*40-es terkó is, viszont egy pitonnak azért nagyobb kellene ;)
mondjuk szerintem a gabonasiklók színvilága sokkal változatosabb, sokkal jobban a saját ízlésedhez illő színű kígyót tudsz választani belőlük, mint a királypitonok közül :)
és úgy összességében szerintem a gabonasiklók pofira is aranyosabbak.
egyébként kezelhetőség tekintetében nem is tudom már merre de azt olvastam, hogy a gabonasiklók a legkönnyebben kezelhető kígyók és ezért kifejezetten alkalmasak kezdőknek :)
Szia, a második válaszoló vagyok:
Helyesbítenék egykét dolgot azon, amit "zsebev" írt fentebb.
Ebben az összehasonlításban nem teljesen igaz, hogy a sikló kisebb lenne, csak vékonyabb. A gabonasikló 120-140cm-re nő meg, a királypiton pedig kb 120-160cm-re. Tehát a terrárium mérete is kb ugyan akkora lesz.
Az is csak féligazság, hogy a gabonasiklónak több színváltozata van. Igaz, hogy a természetben a siklónak több változata van (vörös, sárga, szürke alapszínezetű), mint a királypitonnak, de a tenyésztés lévén (mivel ez a két leggyakrabb terráriumi hüllő) baromi sokféle van mindkettőből.
A különbség az árakban van.
Egy "alap" baby gabonasikló kb 5000Ft. A különböző színváltozatok pedig drágábbak 8-10-15-20.000Ft-ig láttam magyar börzén.
Egy alap királypiton 12-15.000Ft boltban, börzén olcsóbb. Viszont a piton színváltozatai sokkal drágábbak (40-60-80.000ft és még több). StPölten-i börzén 4.000 EUR (!) - ért láttam pl egyet.
csak érdekesség, hogy itt találsz egy 700USD (151.800Ft) értékű gabonasiklót:
itt pedig egy 9.500USD (2.061.000Ft) királypiton:
Kezelhetőséggel tényleg nincs gond, mindkettő elég könnyen kézhez szoktatható, nekem egyikkel se volt gondom.
De ami a lényeg, ha megoldható tényleg nézz el az egyik börzére, amit fentebb írtam a második kommentben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!