Madagaszkári nagy nappali gekkót ki lehet/szabad venni? Szeret, vagy egyáltalán megmarad kézben?
Nekem volt, hát elment és a falon mászott, fent 4 méter magason. Ott nem tudtuk megfogni, de utána hagytam is, kint volt a lakásban 1 hónapig szerintem. Csak később fogtam meg, amikor lejött és az ablakra tapadt, akkor egy kajás dobozt ráraktunk.
Viszont elképzelhető az is, hogy visszamegy a terráriumba, ha ott elég meleg van és van sok fény. De ha jól érzi magát a plafonon is, akkor nem fog lejönni csak úgy.
A miénk mászott mindenhova.
pl ez a kaméleon terráriuma volt, de ide is bemászott:
Ez volt a saját terráriuma, de ide nem ment be magától:
ez egy lámpa volt akvárium tetején, erre is ráfeküdt, amikor rájött, hogy ez jó meleg, és az akváriumból ivott vizet: [link]
Amikor kint volt, akkor úgy adtam neki kaját, hogy egy vödröt raktam az ablak alá. Persze az ablakot be kellett csukni, nehogy kiszökjön. De jól csinálta, mert átment a másik szobába, és ott jobban süt a nap, ott szeretett lenni azon az ablakon. Tehát ebben a szobában azért ki tudtam nyitni, csak ott nem. És az ajtót rácsuktam. Így kijönni nem tudott abból a szobából.
Később átengedtem ide, akkor utána meg is fogtuk.
Ha nagyon akarod meg tudod fogni, csak akkor nem ha magasra megy föl.
Nálam 90x35 alap, és 60cm magas volt a terkója.
A takarítással nem volt gondom már amikor megszokta a helyét, ki se jött. Levettem mindkét üveget, kivittem a fürdőszobába, lemostam, aztán visszaraktam. Meg volt egy nagy kanál, azzal szedtem fel a talajról a kakát, bedobtam egy szatyorba. A két oldalsó falat vizes szivaccsal letöröltem. Ő mindeközben szépen várt bent, és nem ugrott ki.
Egyszer hülye voltam, mert ecetes szivaccsal benyúltam, abban a pillanatban kirohant. Jó, hát nem bírja az ecet szagot, de azt mi emberek sem bírjuk olyan töményen :D
Szóval csak sima vízzel takarítottam.
Nálam a fél éves gekkó volt kb 15 centis, 1 éves kora körül 20-22 cm, és utána nem nőtt nagyobbra szerintem, bár sosem mértem le. Lehet, hogy nem tudom megmondani a méretét szemre pontosan.
Nekem azt mondták, hogy minimum 60 centi magasság kell neki, így előbb csináltattam a nagy terráriumot és csak utána vettem a gekkót.
A terrárium készítő kb 2 hét mulva hozta, miután küldtem neki imélben egy képet, hogy milyen terráriumot szeretnék.
Elhozta házhoz és barátommal együtt lerakták a helyére, így a szállítással nem volt gondom. Csak azzal volt gondom később, amikor el akartam adni.
A gekkót könnyű volt, mert őt kivitte a terraplázára egy ismerősöm, és aznap el is kelt, viszont a terrárium túl nagy volt. Nagyon olcsón hirdettem és érdeklődtek páran, de azt akarták, hogy szállítsam neki oda. Mondtam hogy az nem fog menni. Így kb 1 hónap után jött egy srác, aki elvitte, de ő is elég körülményesen. Félt, hogy nem fog beférni a kocsijába, de végülis befért.
Utána már csak békákat tartok, 3 pálmabékám van egy kb 35x35 alap és 50cm magas terráriumban, de a béka már ugrálna nagyobbat is, látom, de nemigazán tud. Na most a békákat sokkal nehezebb takarítani, mert ők tényleg kiugranak könnyen. Szal azt csak félig nyitom ki, félig sem, csak hogy a kezem beférjen kis résen és úgy törölgetem szivaccsal. Elég rossz ez így, és nem is gondoltam volna, de a békák elég hamar összekoszolják az egészet. A gekkó nem koszolt annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!