Szakim a vizes táljában gubbasztott és mikor kivettem hogy vizet cseréljek nála láttam hogy nagyon sötét árnyalatú lett a farka illetve az álla és a szeme körül egy kis csíkban teljesen fekete lett + nagyon gyengének tűnt. Ez mitől van?
Szia,
ami miatt a vizes tálba lehetett:
-a szakik attól függetlenül, hogy sivatagos helyen élnek szeretnek fürdeni
-szeretnek a vízbe üríteni
( én hetente beteszem egy nagy lavórba, annyi /kézmeleg/ vizet teszek bele hogy ne tudja letenni a lábát a szaki + egy követ is beleteszek, amire ki tud mászni. Nagyon szereti:) )
A színelváltozás pedig a stressz/félelem jele. Ha még új az állat és nem szokott meg téged, vagy hirtelen nyitottad ki a terkó vagy nincs búvóhelye stb akkor néha "bestresszel" és elszíneződik a lágy részeken (nyak, szemhéj, farok)
VISZONT
ettől még lehet beteg, szóval ha napokig fennáll ez a dolog akkor lehet érdemes megnézetni egy állatorvossal.
DE, ha elég meleg van a terkóba, nincs rajta atka, ha mindig vitaminporozod a kajáját, van búvóhelye vizes tálja mászóága vagyis normálisan be van rendezve a terkó akkor nem hiszem, hogy beteg lenne, inkább az amit az elején írtam.
Akkor valószínűleg a "stressz" miatt volt. Nekem 2 éves már a szaki, de néha még mindig elszíneződik, ha vmivel megijesztem.
Egyébként én az állati táplálékra "sera reptimineral c" szoktam tenni, más vitamint nem adok neki és teljesen egészséges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!