Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Lehet így etetni a szakállas...

Botond088 kérdése:

Lehet így etetni a szakállas agámámat?

Figyelt kérdés
Van egy viszonylag fiatal szakállas agámám. Általában normálisan etetem {ledobom elé a tücsköt}, de ez sokszor macera, mert a tücsök elugrik, elbújik vagy nem veszi észre az agáma. Viszont észrevettem, hogy tőlem már kézből is elveszi a tücsköt, ami mégis csak egyszerűbb. Azt hallottam, hogy ez nem túl jó, mert ha túl sokszor etetjük így, akkor az állat elfelejt vadászni, és már csak így eszik, ami nem túl jó. Mennyire igaz ez? Tényleg elfelejt ettől a fajta etetési módszertől vadászni?
2013. ápr. 21. 20:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt így nem tudom, de volt az egyik utcában (melóhelyem irányában) egy kirakat, ami mellett mindig elmentem, és 12db kaméleon volt benne. Egy nő tenyésztette őket.

Ő mindig kézből etette egyenként mindegyiket. Nagy hosszú műkörmével fogta meg a tücsköt és ott tartotta fél percig, mire a kaméleon ráfókuszált és lecsapott rá a nagy hosszú nyelvével.

2013. ápr. 21. 23:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Jó azt tudom, de az mégis csak egy kaméleon, amit így kell etetni, az úgysem rohanja le a tücsköt a szakállas agáma viszont igen.
2013. ápr. 23. 16:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát de nekem volt kaméleonom, be beszórtam neki a tücsköket és elkapta. Az sem hülye, tud vadászni ugyanúgy, csak még könnyebben, mert 15 centire simán ki tudja nyújtani a nyelvét bármilyen irányba. Meg menni is tud :D

Nem tudom, hogy a nő mért etette kézből, talán hogy a kirakatból ne ugráljanak ki a tücskök az üzlethelyiségbe.

Nálam a hűtő mögött ciripelnek állandóan 40 decibellel. Ott laknak amik kiszabadultak a terráriumból.

Valszeg morzsákat esznek a konyhából, és vizet isznak a kazán alól mert az csöpög, de ezek sosem döglenek meg, pedig ez nem egy kertesház. Gondoltam már, hogy befújok a hűtő mögé rovarirtóval, de nem akarom bántani őket.

2013. ápr. 24. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!