Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Leopárd gekkó vagy Sisakos...

Leopárd gekkó vagy Sisakos kaméleon?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy a kaméleont vagy a gekkót válasszam-e.A neten elolvasgattam mindent a tartásukról stb de most inkább a személyes tapasztalaitok érdekelnének.A legfontosabb szempont hogy melyik nyújt nagyobb örömöt, élményt, és hogy melyiket lehet jobban kivenni, kézben tartani.Érdekelne még hogy melyiknek körülményesebb a tartása, gondozása és hogy mennyi az összköltségük (állat,terkó,kaja,stb).

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!:)

(kommenthuszárok kíméljenek)

2013. márc. 18. 18:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én nem vagyok szakértő, de nekem a sisakos kaméleon jobban tetszik:D mókásabban néz ki, biztos el lehet vele játszogatni, persze nem durván, csak 1-2× kiveszed, tök muris:D
2013. márc. 18. 18:49
 2/11 anonim ***** válasza:
ja bocsi, most olvasom, hogy ez nem szereti annyira, ha kézben tartod:DD inkább halgass másra, ne rám xD
2013. márc. 18. 18:52
 3/11 LilithLilu válasza:
A nőstény leopárd gekkó elég kezes, legalábbis az enyém. Kézbe lehet venni, kicsit mászkál is a kezeden. A terráriumot azt nem tudom, de az Obiban tudsz venni olcsón madárhomokot, ami a leopárd gekkónak jó, és elég hetente megetetned, eszel neki 10 db barna tücsköt, vagy lisztkukacot, meg kell venni vitaminport ami úgy kb. 2000 Ft talán, de az elég fél évre vagy többre. jah és elég havi egyszer kitakarítani
2013. márc. 18. 19:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Én annyit tennék hozzá, hogy a hüllők alapvetően nem igénylik a kézbevételt, hanem max elviselik.

Ha olyan állatot akarsz otthonra, amit lehet babusgatni, szerintem inkább tarts hörcsögöt, vagy tengerimalacot.

Tényleg nem kötekedni akarok, szóval remélem nem veszed tolakodásnak. De a hüllők nem kézben tartható állatok. Élményt ellenben mindegyik nyújt, és teljesen mást. Minden állatnak más a viselkedése, és ezt élményotthon megfigyelni.

2013. márc. 18. 20:23
 5/11 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm!:)
2013. márc. 18. 21:29
 6/11 Nagyabonyi-B Szilvia válasza:
Ha kezdő hüllős vagy inkább a leopárdgekkót ajánlom,azért egy kaméleon tartása körülményesebb,még egy sisakosé is,kezdve a terrárium méretétől,a változatos élőeleségen.Ezt egy leopárdgekkó is meghálálja,de nem életbevágó nála.Viszont a gekkót érdemesebb kettesben tartani,és tudni kell róla hogy zömmel alszik,esetleg etetésre jön ki,de szelíd kivehető állat viszont nem szereti egyik hüllő sem a babusgatást.És NEM HETENTE eszik,csak kibírja ezt az etetési módot...Szóval naponta,kétnaponta min.2-3-4 tücsköt,kisebb sáskát,viaszmolyt,csótányt kell adni neki,a meleget szereti,ne tartsd fűtés nélkül,lámpa alatt lehet 30 fok is de legyen olyan helye ahol lehűlhet,pihenhet.Terkót te is csinálhatsz Osb-ből,hiszen homokos,köves terráriumba rakható,párásítani nem kell vizestálja legyen ,ha akar belemászik,nyáron napoztasd,télen UVB lámát kapjon,rovarokat vitaminporba forgatva kapja, ez minden hüllőnél alap!Tehát ne kamival kezdj ,a gekkónál költségesebb, érzékenyebb,nagyobb hely kell nekik,szigorúan minden nap eszik,és párásításkor tudod itatni,nem eszi meg mindig ugyanazt ,nem nagyon hagyhatod 1 napnál tovább magára...csak egyedül tartható(kivétel egy-két faj),és rövidebb ideig élnek.Viszont cáfolom a nem kivehető kategóriát mert a kaméleonok pár fajtája egyenesen ki akar jönni és ki kell venni mászkálni amikor a kami kijönne(sisakos,párduckaméleon)Mindenképpen nézz utána még egy tenyésztőnél,a tartásáról mielőtt bármit veszel!Jó hüllőzést.
2013. márc. 19. 00:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Az utolsó nagyon hasznos volt, köszi! Még annyit hogy annyit hogy mi van akkor ha egy leogekkót tartok magában?Azt nem szabad?
2013. márc. 19. 12:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Lehet egyedül is tartani, de ideálisan 1 hím, és 2-3 nőstény alkot egy csapatot. Ők, ha jól tudom, úgy érzik magukat a legjobban.
2013. márc. 19. 13:42
 9/11 A kérdező kommentje:
De ha nem akarom hogy szaporodjanak? 2 nőstény jó lesz?:)
2013. márc. 19. 20:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen :)
2013. márc. 19. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!