Miért eszi meg az ékszerteknősöm a saját ürülékét?
Egészítsd ki a táplálékát néha nap csirkemell darabkákra amikor készül otthon az ebéd vagy gilisztára ha hozzáférhető. Nem tudom kertes házban laksz-e. Nekem nyáron a legfőbb tápláléka a béka.
Az ürülékét nekem is megszokta kóstolni. Gyakran ez egy reakció a mohóságára. Csillapíthatatlan az étvágya. Szerintem ha megfelelően van táplálva akkor nem lesz gond az ürülékevésből.
A mezei nyulaknál az ürülékevést cökotrófiának nevezik, de ez egy másik sztori :)
Első vagyok.
A természetben sem konyhakészen kapják a halakat és hüllőket. Ha kajáltatás után a gazdi kiveszi és jártatja egy kicsit a teknőst, akkor szerintem semmi gond nem lesz az emésztéssel sem.
A párizsivel, virslivel egyetértek, hogy ne kapjon. Szerintem kevés zöldség, gyümölcs több hús. Esetleg kalcium porban megforgatva.
Párizsit meg hasonló dolgokat nem szokott kapni, csak amiket fent leírtam. A halat kifagyasztva, nyersen kapja. Minden második nap szoktam etetni, az úgy jó?
Egyébként már nagyon régóta mindig megeszi az ürüléket, a vízben nem marad, pedig tisztítóberendezés nincs.
Hány éves tekiről van szó?
Minél idősebb annál több pihenőidőt lehet hagyni az étkezési napok között. Az nem gond ha ki akar jönni. Én annak idején még 50 ft-os méretűként kaptam, emlékszem akkor nagyon sokáig tartottam vízben. Most kb olyan 13-14 éves. Fél heteket is kint hagyom a szobában, szinte csak etetések idejére tűri meg a vizet. Víztisztítóm nekem sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!