Kb.13 éves ékszerteknősök mellé lehet kisteknősöket tenni egy terráriumba? Fogják bántani egymást?
Nekem egy kb 15 éves vörösfülű és két kicsi, az összerakáskor fél éves sárgafülű teknős él együtt. Már három éve együtt élnek. Idén tavasszal volt gond, mivel a nagy szerelmes lett az egyik kicsibe, őt kergette és udvarolt neki, a másikat meg egyszerűen meg akarta enni (gondolom, ő is fiú). Olyan komoly volt a helyzet, hogy szétszedtem őket. Január elsején kezdte, és már május volt, mire megnyugodott, addig többször próbáltam őket összetenni. Azóta szépen, békésen élnek együtt (nincs szaporodási időszak). Az első pillanattól kezdve kedvelik egymást különben, ezt a párzási harcot leszámítva nem volt se veszekedés, se más gond velük.
Nem biztos, hogy a nálad is ez lenne a helyzet, de ha az egyik, vagy mindkettő nagy ivarérett fiú, akkor lehetnek gondok..... De ha tudsz figyelni rájuk, nyugodtan próbáld meg összetenni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!