Mikor érdemes kis teknőst venni? Pézsmateknőst ajánljátok?
Én nem igazán ajánlom.
Az igaz, hogy nem agresszívak, de keveset élnek.Lehet, hogy tévedek, de amikor állatkereskedésben 3 ból-3 szor
Láttam egy egy halott példányt.
De ha neked ö kell akkor vedd meg mert szerintem nem fogsz csalódni
Nekem is pézsmateknősöm van, kettő is. Két külön személyiség, az egyik virgoncabb, a másik félős bújkálós :) Vannak bent kövek, és egy kis barlang, ott bújkálnak, de valamiért szeretik a szűrő duruzsolását, sokszor mögötte alszanak. Lehet velük játszani, követik az ujjamat az üvegen keresztül. Még nem harapott meg egyik sem. Eddig semmi agresszivitást nem tapasztaltam.
Ha 3 állatkereskedésből 3-ban is láttál elhullott példányt, akkor nagyon rossz állatkereskedésekben jártál. Ajánlom a Fresnapf XXL-t (Mo. legnagyobb állatos boltja), onnan van az egyik tekim, és semmi baja, makk egészséges. A másik ajánlatom a Kis Teki állatkereskedés, akiknek saját tenyészetük van, mindenféle teknőst tartanak, náluk láttam egyedül "kis pézsmateknőst", ami ugye egy másik faj, kicsit kisebbre nő, mint a közönséges pézsmateknős, és csíkok helyett pöttyök vannak a bőrén. Nálauk vettem a másik tekimet és ő is egészséges.
Sokáig élnek, ahogy az ékszerteknős is. Különböző oldalakon különböző információk vannak erről, de én a kis teki-s srácnak hiszek, azt mondta kb 25 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!