Egy teknősnek elég egy 500l akvárium amihez van belső szűrő és akkor nagyon ritkán kell takarítani?
Azt hallotam hogy teknősönként (ékszertekős) kb. 500litert kell számolni ez igaz?
Ha van ehhez a menyiséghez megfelelő külső szűrű akkor milyen gyakran kell takarítani a teknőst ha nem az akvaterráriumban etetem ahem egy kiseb akváriumba?
Igazából ezt úgy szokták mérni, hogy az akvárium hossza a KIFEJLETT teki páncéljának ötszöröse legyen, szélességre pedig a páncélhossz háromszorosa.
A ritka takarítás alatt pedig mit értesz? Az enyémeknek nincs szűrőjük, és csak akkor etetem őket a helyükön, ha már úgy is koszos a vizük. Kb. hetente szoktam cserélni a vizüket.
Szűrővel pontosan nem tudom, hogy milyen gyakran kell, de ettől biztos ritkábban.
Nekem kettő kis teknősöm van. És igen elég az 500 liter ha elég széles.szürő vel kb 2-4 hetente szoktam takarítani a követ stb..
a vizet csak ha sok a trutyi meg persze pár naponta felöntöm az elpárolgot vizet. Ha a szürőt takarítod rendesen nem lesz nagy gondod vele kivéve az algákkal mert azt a szürő nem nagyon szedi össze.de persze több cucc is van erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!