Zöld víziagáma terráriumába milyen izzók lennének alkalmasak?
Figyelt kérdés
üdv, szeretnék tartani zöld agámát, viszont lenne pár kérdésem, mert inkább csak a szakikról írnak. Ha valaki tudna segíteni, nagyon megköszönném. 140x75-ös, 100 centi magas terkót tervezek csináltatni. Ezt befűtené egy melegítőlámpa? Milyen típus lenne jó, kevesebb watt is elegendő-e, illetve milyen uvb lámpa lenne megfelelő? Nem reklámozok, csak ezen az oldalon ( [link] van jó sokféle, nézegettem már őket, de nem tudok dönteni, mi lenne a nyerő párosítás, ami az állatnak is jó lenne, és az áramot se zabálná. Tudom, hogy megemeli a számlát, de biztos van jó megoldás :) A szoba hőmérséklete 25 fokos általában, kivéve amikor már nem fűtenek, és nyáron, amikor eleve 30 fok van.2013. jan. 18. 22:21
1/3 anonim válasza:
Egy 26 Wattos Repti glo 5.0 napfénynek.
Fűtésnek kéne vagy 2db 50 Wattos piros infra lámpa,
de egy hosszú fűtőszállal jobban jársz, az nem fogyaszt annyi áramot.
2/3 anonim válasza:
Nálunk a lakásban van kb 24 fok. A gekkóm terráriumába, ami csak fele ekkora, van 1 infra, plusz egy fűtőkő, és így van benne 28 fok. Gekkó meg néha ráfekszik a kőre.
3/3 A kérdező kommentje:
Először fűtőlapra gondoltam, fűtőszálra nem, pedig nem tűnik rossznak. Valószínűleg ezt kombinálom majd az izzóval, de az állat előtt úgyis letesztelem, elég lesz-e a hőmérséklet. Kisebb terkót nem akarok, mert úgyis hamar kinövi.
Köszönöm szépen a választ!
2013. jan. 20. 22:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!