Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Miért nem eszik a teknősöm?

Miért nem eszik a teknősöm?

Figyelt kérdés
Épp rendezzük át a szobámat és átvittük egy másik szobába a tekit és egy éjsazkára a tesóm kikapcsolta véletlenül a melegítőjét.Reggelre olyan 20-23 fokosra lehűlt a vize és azóta nem eszik(ez volt 8-9 napja).De semmit, még a szívmixet is pedig az a akedvence kapott egy kamillás fürdőt(múltkor segített), de nem használt.Nem tudom, mit tegyek aggódom, h el fog pusztulni kérem segítsen valami!:)
2009. aug. 24. 18:47
 1/9 A kérdező kommentje:
ja és nappal is alszik(pedig nem szokott) és mindentől megijed meg nem úszkál
2009. aug. 24. 18:53
 2/9 anonim válasza:
Vidd el állatorvoshoz. Valószínűleg ad majd neki injekciót. Az én teknőseimnél bevált. Az is lehet, hogy nem ad neki injekciót, de biztosan megmondja mi baja és mit tegyél vele.
2009. aug. 24. 18:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Atyatisten! Kísértetiesen haonló eset az enyémhez.. Hideg volt a vizük, nem ettek, kamillás fürdő használt, de most még durvább volt a helyzet mint legutóbb. Valószínűleg néhány ásv. anyag kifogyott a szervezetéből. Én elvittem álltaorvoshoz, azt mondta, ez a baja, és ilyen vitamininjekciót adott, többször vissza kellett vinni, és 3-4 injekciót kapott, azt mondta, hogy ne csak szívmixet meg rákot, meg tekivitamint adjunk neki, hanem halat, akár nyers formában is. Adott ilyen port is, amibe a halakat kellett mártani. Kb. 1-2 hét alatt teljesen meggyógyult mindkettő, ma már úszkálnak, tepernek, rendesen esznek még hideg vízben is. Remélem segíthettem.
2009. aug. 24. 19:06
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat majd elvisszük állatoorvoshoz és meglátjuk mi lesz:)
2009. aug. 24. 19:12
 5/9 anonim ***** válasza:

A teknősök betegsége legtöbb esetben a nem megfelelő tartásra vezethető vissza. (egyoldalú és gyenge táplálék, vitaminhiány, világítás...)

Ha már nincs étvágya, akkor csak egy hozzáértő állatorvos segíhet rajta. Minél előbb el kell vinni!

2009. aug. 25. 07:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Azonnal vidd el állatorvoshoz az enyém is így halt meg mert ha nem viszed el előbb utobb feldobja magát!!!És azt te sem szeretnéd!Sok szerencsét!!
2009. szept. 14. 21:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Az állatorvos mennyit kért ezért a pár inekcioért?
2009. okt. 5. 20:13
 8/9 anonim ***** válasza:

Üdv!

20-23 fokra HŰLT? Te jó ég, hány fokos volt előtte?

Szegény lehet azt hitte, hogy közeleg a tél...

Semmi baja nem lesz húsz fokos vízben sem, amitől lesz, az a hirtelen hőmérsékletváltozás.

Egy egészséges teknősnek gond nélkül ki kell bírnia egy ilyen esetet, legfeljebb csúnyán néz rád egy ideig. Ha padlóra küldi, akkor az azt jelzi, hogy eleve nem volt jó állapotban.

Például te sem halsz bele egy 3 napos éhezésbe, kivéve, ha már előtte is alultáplált voltál. Ezzel nem élelmezési hiányosságokra akarok utalni, csak arra, hogy egy-egy ilyen eset nem szabad, hogy megártson egy egészséges szervezetnek.

De mondom, lehet, hogy csak téli álomra készül, ilyen hőmérsékletesés után.:)

Vedd ki a vízmelegítőt, nem kell.

2009. okt. 10. 10:32
 9/9 kiserdelics válasza:

Heló

Nekem is ugyan ez a helyzet és lenne egy olyan kérdésem hogy azok az injekciók mennyibe kerülnek durván?

Meg hogy van nekem vitaminporom de ha nem eszik akkor esetleg hogyan lehet bejuttatni a szervezetébe?

2010. okt. 14. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!