Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Meddig bírja ki egy ékszertekn...

Meddig bírja ki egy ékszerteknős evés nélkül?

Figyelt kérdés
10 éves ékszerteknősöm vitaminhiány miatt egy ideje nem lát és ezért nem eszik, ha meg sikerül belevarázsolni a szájába egy kis halat, kiköpi.Ráadásul most még tüdőgyulladása is van, az orvos azt mondta, tömjük, mert kell neki az energia, de egyelőre reménytelennek tűnik.:(
2009. aug. 24. 17:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
vegyél fecskendőt a gyógyszertárba és azon keresztül etesd.
2009. aug. 24. 17:16
 2/11 A kérdező kommentje:

Csipesszel próbáltam, majdnem a torkán nyotam le szegénynek, de kiköpte.

Fecskendővel hogyan kéne?Turmixoljam le neki a halakat?Minden ötlet jól jön.

2009. aug. 24. 17:19
 3/11 anonim válasza:
100%
A felnőtt ékszerteknősöket hetente egyszer is elég etetni én ugy tudom.
2009. aug. 24. 17:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt a probléma,mármint a vitaminhiány!Nekünk a doki azt mondta,hogy kb.fél évig bírják kaja nélkül,a tekik.De a mi orvosunk adott neki,egy vitamin szurit,és egy fehér port,amibe a halat kellett megforgatni,és úgy megetetni a tekivel.Szerencsére a mienk,az evett is utána.Ez a fecskendős dolog jónak tűnik,aprítsd neki össze a halat.Ha tüdőgyulladása van,akkor biztos nehezebb nyelnie is,ha turmixolva van a kaja,és fecsivel odaadva,akkor talán könnyebben eszik!
2009. aug. 24. 17:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ, akkor megpróbálom pépesítve.
2009. aug. 24. 17:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Így is kiköpte:(

Az orvos azt mondta, keres neki infúziót...

2009. aug. 24. 20:50
 7/11 anonim ***** válasza:
3-4 napig
2009. aug. 25. 12:31
 8/11 anonim ***** válasza:

Komolyabb oldal...

[link]

2009. szept. 22. 03:29
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat is, több mint 1 hónapig nem evett, de pár napja elkezdte és jobban van :)
2009. szept. 23. 12:32
 10/11 anonim ***** válasza:

Hahó!

Egy egészséges teknős több HÓNAPOT is kibír kaja nélkül. Feltéve, hogy egyszeri eset és jól táplált volt addig. Ha össze-vissza kapott valami szemetet éveken át, akkor hamar elpusztul.

Örülök, hogy jobban van már.

Ide is leírom, hogy nem a víz hőmérséklete számít, hanem a víz ÉS a felette lévő levegő hömérséklete együtt. Ha a levegő több fokkal hidegebb (pl. vízmelegítő miatt) akkor lesz jó esély megfázásra és egyebekre. A napoztató mesterséges napja (pl egy izzó, ha van) nem levegő fűtésére van, hanem tekifűtésre. :)

2009. okt. 10. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!