Milyen teknőst ajánlanátok?
Az árak változóak szerintem, de olyan 3000 körül mozoghatnak. (kis teknős persze)
Sárgafülű-, Hieroglifás-, Térkép-, Pézsma- teknősök a leggyakoribbak. A Pézsmáról nem tudok nyilatkozni, de a felsoroltak közül a tartása egyiknek sem tér el jelentősen. Majdnemhogy ugyanúgy tartod őket.
Viszont nyilván, ha veszel egyet (és tudod, hogy milyet vettél), akkor jobban belefogod magad ásni annak a fajnak a tartásába. Legalább is, ha komolyan gondolod és nem hirtelen fellángolásból akarsz egyet.
Nézz utána, hogy mekkorára nőnek, mert nem maradnak kicsik. Készülj fel, hogy a teknős ára elhanyagolható a környezetének kialakításának költsége mellett.
Törpe pézsma nem nő olyan nagyra.
Ez nincs kimondva teknősöknél, mint pl a tengerimalacoknál, hogy "kötelezően" társasan kell tartani. De szerintem úgy jobban érzik magukat. Érdemes egyszerre nagyjából hasonló méretű teknősöket beszerezni, ha többet akarsz.
Én csak a pézsmateknősökről tudok infókat mondani. Egy 60x30-as (de inkább 60x40-es) alapterületű akvaterráriumban már bőven elférnek 2-en is, az ékszertekiknek ennél nagyobb hely kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!