Egy kis segítséget kérnék királypiton ügyben?
Azért egy szivárványos boa és egy smaragdzöld fapiton között igen nagy különbségek vannak , mind tartásilag mind más dolgokban.... Nekem is ugyan ezek az állataim vannak , igaz, az én boám kolumbiai szivárványos, nem pedig braziliai.... Már ha bele gondolunk ,hogy a fapiton fán él ( a szivárványos boa talajon) sejthetjük , hogy teljesen más életmódot élnek.... És míg ez a fajta boa talán a létező legkezesebb óriás kígyó , addig a smaragdzöld fapiton nem épen szelíd ! a terráriumi igények is nagyon különböznek e kígyók között, a fapiton felfelé szeret mászkálni(természetesen)így neki magas és kevésbé széles terrárium kell.... A két kígyó méreteiben se egyforma. Etetésnél én a pitonnak napos csibét adok. Ezt persze (terráriumi tartásnál) helyettesítheti takarmány egér vagy patkány ... A kolumbiai szivárványos boának egeret . a fapiton tojásrakó, az anya kelti ki a kicsiket... a boa "elevenszülő" (igazából tojása van ,csak nem rakja le , hanem a kígyón belül kelnek ki a kicsik a tojásokból) minden esetre a két faj nagyon ari :)
természetesen a labda (király) pitonnal is másképp kell bánni mint más kígyó félékkel... pl. mint írta feljebb , ha importált példány akkor,futó egérrel kellet volna etetni(ez a mániám)... természetesen nem a kérdező hibája a dolog...
nekem meg kimászott egy napja a boám :( szurkoljatok , hogy meglegyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!