Milyen nemű a teknősöm?
Van egy vörösfülű ékszerteknősöm..utána olvastam és TUDOM hogy a fiúknak hosszabb a farkuk meg a körmeik és az alapján lehet megkülönböztetni.. Viszont nekem csak egy teknősöm van..így nincs viszonyítási alapom h mi számít nekik hosszúnak..Ha tudna esetleg valaki segíteni benne.. sima vonalzóval mérve a páncélja kb 13-14 cm-es
kép: [link]
Remélem erről meglehet állapítani..
Köszönöm mindenkinek aki válaszol!
Köszönöm a válaszokat!
igazából nemtudom a haspáncéljáról eldönteni,mert neki az inkább vízszintes.. de nembaj.:D Biztos későn érő tipus.. talán ha nagyobb lesz majd kidomborodik.XD
tettem fel képet, innen látszik hogy milyen?
Vagy hátulról/oldalról fényképezzem?:D
Már megint nőtt, mostmár majdnem 15 cm a páncélja.:))
08.16ai válaszoló vagyok!Szép kis teknős!Látom igencsak nagyokat nővöget!:)Tényleg nehéz rajta kiigazodni!Mintha lenne egy kis domború vonal a haspáncélján,amiből azt lehetne leszűrni,hogy kislány!De én most,nem merem 100%ra ezt mondani!Mert már lehet,hogy csak oda képzelem!Utolsó kapaszkodó marad,hogy milyen a farkinca,tömzsi,rövid,vagy vékonyabb,hosszú?A mellső lábain a karmok kampósan végződnek-e?
A hímeknek hosszú,vékony farkincájuk van,és a mellső lábaikon a karom kampós végződésű!
A nőstényeknek rövid,tömzsi a farkinca.Azt hiszem,sokkal okosabb nem lettél a válaszomtól!De a tekid igen jól titkolja a nemét!Próbálok még én is rájönni,és segíteni neked az ivari meghatározásban!De talán,jön még erre valaki,aki többet tud segíteni!
Köszi a válaszod.:D Hát igen, de akkor inkább lánynak könyvelem el a tekimet.A körmei olyanok mint egy macskának, a farka meg olyan 4 cm körül van..:D Szóval én már feladtam nemtudom eldönteni:D
Egyébként nagyon örülök hogy növöget, mert kb 4 éve fogadtam be magamhoz, mert az elöző gazdája nem foglalkozott vele és kiakarta dobni.:( Akkor kb olyan 5-6 cmes volt, és állítólag 4-5 éves volt!! kb olyan 15-20 literes aksiban tartották, úgy hogy nem volt semmi napozóhelye, csak a sok víz:( úgyhogy szegénynek volt volt túl jó gyerekkora, első dolgom az holt h elvittem az állatorvoshoz h minden rendben van-e vele.. de örülök mert eddig még semmi betegsége nem volt, és nagyon szép:) (bár mindenkinek a sajátja a legszebb:D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!