Szerintetek nem baj hogy a sárgafülű ékszerteknősöm egyedül van?
Szerintem alapvetően minden állat társas lény.
Igaz nekem tarajos teknőseim vannak, de azok egész nap "együtt lógnak", udvarolnak, piszkálják egymást, együtt napoznak.
Mi is egyet vettünk először, aztán mikor fél éves volt vettünk egy másikat is.
Azt tudni kell, hogy az idősebbik eleve nagyon nyugodt természet volt, tehát nem nagyon aggódtunk, hogy kárt tesz a kicsiben.
Egymás elé tettük őket, a nagy körül szaglászta, kicsit úgy tűnt, mintha ő lett volna jobban megszeppenve, aranyos egy szituáció volt :)
Nem bántották egymást akkor és azóta sem. Néha kicsit kötekednek mikor kajaidő van, mert ugyebár teknősök, tehát egész nap semmit tesznek, este meg majd éhen halnak :) De még sosem történt semmi komoly veszekedés.
Most egyébként az egyik 2 éves a másik 2 és fél és már egész közel állnak méretben.
Ha mégis veszel egy picit, akkor szerintem ne rakd őket össze, mert egy évesen már elég nagy lehet az idősebbik.
Ha elég békés esetleg próbáld meg szoktatni őket, hátha meglesznek együtt.
Üdv
Nagy baj mivel társasági lény ezért muszáj lennie legalább 1
teknősnek mellette lennie.Ha nincsen mellette akkor nem fog enni.Mi amikor vettük őket akkor azt mondta az eladó,hogy inkább kettőt vegyünk mert nem eszik akkor.Tehát KELL hozzá egy vagy több társ.
Az én hím ékszerteknősöm 2 éve van nálam,és egyedül van,mégis nagyon mohón eszik mindig :))
De egyébként én is szeretnék venni mellé egy másik tekit...
Tudom régi bejegyzés.
De a teknősök nem társas lények. Fórumokon lehet olvasgatni róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!