Mennyibe kerül egy ékszerteknős? Hogyan kell gondozni? Mik a szükségletei?
Szia! Van vörös és sárga "fülő" teki, az egyik árban drágább, ha jól tudom. Én 5 éve vettem egy "vörös fülő" ékszertekit, de nem volt drága, szerintem 1-2 ezer forintos nagyságrendben gondolkozz most is. Gondozni? Nem bonyolult. :) Biztosíts neki megfelelő hőmérsékletű vizet, etessed meg pár naponta, néha adj neki nyers húst is. Érje napfény, ez nagyon fontos. Szeretnek kifeküdni egy kőre, vagy valamire, ami kiemelkedik a vízből és napozni. :) Az enyém most is napozik, ha megunja akkor bemegy a vízbe. Hetente megtisztítom a páncélját, hogy szép maradjon. Kap szemcseppet is, hogy ne kapjon el semmilyen fertőzést, mert elég könnyen megvakulhatnak. Néha elengedem a szobában kicsit, akkor sétálgat, érdeklődik, ha már unja, akkor visszateszem a vízbe.Ideális lenne számára egy társ, éppen most keresek hasonló korú "feleslegessé vált" teknőst. 5 év alatt kb. 16-17 centisre nőtt meg, lehet, hogy még nő.
Remélem lesz valaki, aki részletesebben beszámol. :)
Hali!
25 centis páncélohosszal lehet számolni kifejlett pédánynál.
Vörös fülűt már nem lehet kapni.
A többire már itt a válasz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__hullok__318288-mennyi..
Ha körülnézel a neten találsz egy csomót INGYEN, de az állatkertben is szoktak lenni ( amit ellehet vinni..) Van nekem is egy vörösfülü amit kidobtak otthonról és úgy fogadtam be,nem tudom mennyi idős,de nagyon kis helyen tartották és nem foglalkoztak vele.. most már 14 cm.. de amikor elhoztam kb 2 éve ha volt max 8 cm..:S
Arra figyelj hogy jó nagy akváriumban tarsd, változatosan etesd, és figyelj rá.:) (én nem szoktam szemcseppet használni,de eddig semmi baja nem volt, és remélem nem is lesz.) Itt olvass utána: [link]
Az első kérdésedre csak annyit, hogy attól függ hol veszed-mint bármit az életben.
A második kérdésre: mint saját magadról-igényesen "a teknős is egy élőlény és ha már kiragadtuk a természetes életteréből nekünk kell gondoskodnunk róla".
Nálam jól bevált az a módszer,hogy iszapcsigákat raktam be.Ezzel azt értem el hogy a csigák takaritják az egész akv-ot meg a teknőc páncélját is. És még társasága is van akiket elnézeget naphosszat. Nem bántja őket.
"Google" vizicsiga. Olvass utána.
Szükségletek: Az előző hozzászólók már jól leírták ,de egy dologra figyelj nagyon: A TEKNŐSRE Ha már belekezdtél a tartásába minden nap gondolj rá. Ő is minden nap veled van. Üdv Sok örömet kívánok
Keress az internet, sohsem késő jól tartani.
pl www.teknos.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!