Az ékszerteknősöm tüsszög. (hogyan gyógyíthatom meg? )
mi vagy te orvos?
vidd állatorvoshoz,kap injekciót.
00:03 :-D
Csak nehogy valaki megcsinálja! :_O
Szegényke, vigyázz rá nagyon. Állatorvoshoz vidd el, nekem a kutyám köhögött, kapott 3 injekciót és helyrejött a drága.
24F
ÁLLATORVOS!
te nem tudsz vele semmit sem csinálni. mondjuk én mikor ilyesmi volt. 30°C-os kamilla teában fürdettem kb. 10 percig. próbáld ki. de előbb állatorvos! vigyázz rá! ő nem tud magára,te vagy a gazdija! ne hagyd rá nyitva az ablakot basszus! könnyen meglehet hogy megfázott vagy huzatot kapott. mennyi idős? milyen teki pontosan? vidd el orvoshoz! DE HA SZELLŐZTETSZ MEG PAKOLD EL ADDIG SZEGÉNYT! SOSE SZELLŐZTETÜNK TÁRT ABLAKKAL A TEKI FELÉ! -.-
a legtöbb teknősbetegséges honlapon, azt írják, hogy biztosíts, neki 27-28 fokot, és ha nem javul az állapota 2 -3 napon belül akkor állatorvos.
megjegyzem, az én teknősöm is volt már ilyen tüsszögős, bár az télen volt, én a vízmelegítőjét 29 re állítottam, és napi 12 órán átt égettem neki a lámpáját és arra is figyeltem, hogy a levegő is meleg legyen bent.
www.teknosinfo.hu ezt írja
Megfázás-nátha-tüdőgyulladás:
Tünetek: szabálytalan légzés, amelyet "fütyülő" hangok kisérnek, nyálkaképződés a légutakban (buborékok a kilégzéskor), szokatlan testtartás úszáskor, apátia.
Kiváltó ok: huzat, túl nagy hőkülönbség a víz és a levegő között. Leggyakrabban a rosz közérzetű állatok betegsége.
Kezelés: amíg csak nátháról van szó, a tartási körülmények megjavítása magában is eredményes lehet. A víz és a levegő hőmérsékletének 29-30 oC-ra emelése, kamillateás fürdők az állatorvos által fölírt gyógyszerekkel alátámasztva legtöbbször meghozzák az eredményt. Nagyon fontos: a beteg állatot teljesen izoláljuk a többitől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!