A t-rex elbírt ejteni egy triceratopsot?
Attól függ kivel is harcolt. mert itt még elmondanám hogy a harcban nem csak az erő számít hanem a súly meg a méret is (néha). T-rex egyedül is képes elejteni egy triceratopsot.
Mert ott csak a 2 hosszú szarván múlott az egész hogy sikerüljön a felnyársalás. de ezesetben ha a T-rex odafigyelt, képes volt letörni mindkét szarvát (amit már videókban láttam) és ott már csak a T-rex vezet. az orrszarvát semmire se vitte mert az kicsi és tomba volt. az legfeljebb csak fájdalmas lehetett ha ütött vele de a T-rexnek ennyi biztos nem ártott. A harapási erő viszont nagyon is fontos mert a ragadozók nyilván harapással öltek. a Spinosaurus lehet hogy erősebb de az nem jelenti azt hogy meg is öli a T-rexet. (főleg azért mert a Triceratops is simán kinyírta a spinosaurust mert azesetben nem karmokra volt szükség hanem harapásra és borotva éles fogakra amivel széttörheti szarvait és széttépi.
Ha a súly és a méret és a is számít (márpedig számít), akkor a Spinosaurus előnyben van:
Tyrannosaurus: 12-13 méter, 7 tonna
Spinosaurus: 14-18 méter, 11 tonna
Lehet, hogy a T. rex letörhette a Triceratops szarvát, de az veszélyes vállalkozás volt. A videók meg amiket néztél nem gondolom, hogy jobbak és hitelesebbek lehettek a Planet Dinosaur című dokumentumfilmnél, mert ahogy mondtam, ez a legjobb dinoszauruszokról szóló dokumentumfilm amit láttam, és szerintem valószínűleg nem is fogok jobbat látni, bár ez nem biztos. Azt meg nem mondtam, hogy a Spinosaurus meg tudná ölni a T. rexet a karmaival, mert erre szerintem is kevés esély van, de elüldözhette volna, mint ahogy a dokumentumfilmben a Carcharodontosaurust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!