Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Nem tudok dönteni, pézsmateknő...

Nem tudok dönteni, pézsmateknős, vagy tarajos teknős, melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
A helyük már megvan, egy 140*40*40 es akvaterrarium, minden felszerelés meg van már sőt már a víz is beállt a két teknősfajta szerintetek hosszútávon elviseli egymás társaságát? Mert akkor jöhet mindkettő, de amúgy várom a véleményeket, főleg olyantól akinek van tapasztalata mindkettővel, melyik teki izgibb?

2012. aug. 21. 22:08
 1/5 A kérdező kommentje:

A tarajos teknős azért tetszik mert viszonylag nagyra nő, vannak tarajai:P és láttam már hogyan marcangolja a kajáját és eléggé mutatós állatok.

A pézsmateknős meg egy ideig nem tetszett mert csak képen láttam, de ma láttam egyet élőben, és valami iszonyat cuki azzal az aránytalanul nagy fejével:D

2012. aug. 21. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem tartom egyiket sem (nekem sárgafülűim vannak), de ha kezdő vagy én a tarajost ajánlom (boltokban királyteknős néven kapható). A tarajos olcsóbb is és nagyobbra nő. A tartása szinte 100%-osan megegyezik az ékszerteknősével, mivel ő is egy ékszerteknősfajta. Szerintem kis korukban még összerakhatod a kettőt (sok boltban együtt is árulják), de mivel a tarajos többmint kétszer akkora lesz, egy idő után elkezdhet agresszív lenni. De 2 tarajost vagy 2 pézsmatekit simán tarthatsz (sőt pézsmából többet is egy ekkora akvaterráriumban).
2012. aug. 21. 23:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem 10 napja van kis pézsmateknősöm, és nagyon cuki, ahogy te is mondtad. Mi a gyerekeimmel elsőre beleszerettünk, pont mert olyan kicsi (és az is marad a többi teknősfajtához képest), és egyelőre bumfordi. Ilyen kis idő után már odajön hozzánk az akvárium széléhez, vagy felúszik a kezemhez, simán meg tudom simogatni a páncélját.
2012. aug. 22. 16:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Pézsmateknősöm van 4 éve,csak jót tudok róla mondani.

Nem nő nagyra,de elég hosszú ideig elél:)

Nem tudom hogy csak az én tekim-e ilyen,de vannak bevett trükkjei,mint pl.kétlábon áll,mellsőkkel nekitámaszkodva az üvegnek,és így jelzi ha éhes,mert tudja hogy ilyenkor enni kap,megtanulta.

Én kiszoktam venni sétálni,de vigyázni kell rá mert ha megijed tud ám futni.:D

És elég ügyeske,egyszer kivettem karton dobozba,volt egypár kavics benne,ráállt és kimászott,szimplán a mellső lábai erejével.

2012. aug. 24. 00:02
 5/5 anonim ***** válasza:
A tarajos teknős elég agresszív.Az én kicsi 9napos pézsmámmal semmi gond nincs.Ha meghallja a hangom,rögtön feúszik a víz tetejére.Soha nem bántana senkit.Nem tudom,te kivennéd kézbe,vagy csak néznéd inkább.Ha néznéd,akkor bármelyik jó,ha ki is vennéd,szerintem pézsma.
2013. jan. 30. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!