Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mit esznek a teknősök?

Mit esznek a teknősök?

Figyelt kérdés
Van egy ékszer tekink meg egy király teknik,de én eddig mindig csak vagy szárazat adtam neki,vagy húst vagy parizert vagy sonkát,száraz rákot,régebben nyers halat.de az állatorvos kérdezte eszik e répát én meg csak lestem...mit adhatok neki még????
2009. júl. 20. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szeretik a tubifixet . Bár az én volt tekim is nagyon válogatós volt .de az élőhalat is szeretik
2009. júl. 20. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
A mieink a hínárt szeretik nagyon. Egyébként azt mondták, hogy salátát is adhatunk nekik. Egyébként szárított halat esznek.
2009. júl. 20. 22:03
 3/8 A kérdező kommentje:

régebben volt a fehér szárított halat szerették,de most már csak azt a barnásat találom mindenhol és azt nem eszik meg

csak szárított tubit adtam nekik,élőt nem mert nagyon hamar zavarosítja a vizet.salátához,hozzá sem nyúltak.Répát most próbáltam ettek egy kicsit belőle,nagyon vékonyra szeleteltem nekik..hallottam még banánról is,azt még nem mertem nekik adni..

2009. júl. 20. 22:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

ékszerteki: Tápláléka: vízinövények, édesvízi halak, puhatestűek és rovarok.

királyteki:"A táplálkozásuk az idő folyamán változik. Ugyan úgy, mint a pirosfülű ékszerteknős, fiatal korukban húsevők, idővel azonban növényeket is esznek. Elsősorban vékonyhéjú csigákat és egyéb könnyen feltörhető puhatestűeket esznek. Felnőtt korban már megeszik a vizinövényeket, a különböző gyökereket is, de ezek mellet fogyasztanak puhatestűeket, rovarokat és lárvákat is."

2009. júl. 20. 22:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Lehet kapni még fehér halat, de én fagyasztottad adok nekik. Mellette élő tubit, szúnyoglárvát és lisztkukacot. Néha kapnak egy kis vízibolhát, egy kevés növényt és persze vitamint.
2009. júl. 21. 09:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Az enyémek pulykahúst esznek legtöbbször. Tudom, furán hangzik, de 5 éve vannak nálam, és sosem voltak betegek, a szemgyulladásról azt sem tudom, hogy micsoda pontosan, és gyönyörűen nőnek is. Pulykahús és fagyasztott hal, néha máj, de a húst sokkal jobban szeretik. Ők is csak a fehér szárított halat eszik meg, viszont a 3 közül az egyik imádja a salátalevelet. Viszont abban a pillanatban, ahogy először kapnak húst, vagy halat, soha többet nem eszik meg a szárított rákot és a tápot. Répát még nem próbáltam, de a banánt tényleg nagyon szeretik. Most 3 teknősöm van (a kidobás elől fogadtam be őket), de előtte 15 évig volt két teknősöm (akik tojásokat is raktak, olyan jól érezték magukat).
2009. júl. 22. 15:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Nekem is kapnak csirke,pulyka nagyon ritkán sertés húst felkockázva.De ők elfogadják a liofilizált tubifexet,szívmixet is.Kapnak néha májat,ritkán nyers halat.De a száraz fehérrel sem volt gond-a szürkéset nem eszik meg.a répából harapdáltak kicsit bár nem ették meg,a banánt nem próbáltam még...a salihoz nem nyúltak.Nekem egy király teki és egy ékszer tekim van-aki állandóan udvarolna a királynak,de hát ugyebár nem vevő rá...

azt sem tudom,hogy fiú vagy lány a teki:(

2009. júl. 23. 09:30
 8/8 anonim ***** válasza:
A teknős alapjában véve mindenevő. Így a hús és a növény is szerepelhet az étkek listáján. A hús ne legyen nyers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Próbálkozz párízerrel, hallal, de zöldségekkel is.
2009. szept. 13. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!