8,5 hónapos kisfiam van. Mikor engedhetem meg neki, hogy megfogja a görög szárazföldi teknősünket?
Sziasztok!
Szeretném tudni, hogy a görög szárazföldi teknős milyen betegségeket terjeszt és mitől? Lévén ő egy vega állat, mik jöhetnek szóba, s mennyire biztonságos a kisfiamnak "játszani vele, vagy csak megfogni?" Ő még mindig a száján keresztül érzékeli a világot, ezért aggódom, u.akkor nagyon érdeklődik - érthető módon - a teknős iránt. Első gyermek, így nincs tapasztalatom. A teki (fiú) lassan 4 éves lesz (aug.- ban:))
Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat!
A mama
úristen, a teknős nem öleb, de még egy ölebet sem adnék kisgyerek kezébe...! ha drága neked a teknősöd élete, nem adod a kezébe.
maximum megérintheti, ha a te kezedben van, de az isten szerelmére, oda ne add neki játszani...! játszani?!? *hajattép
Könyörgöm, nem odaadni akartam neki játszani!!!!, hanem - ahogy írtam is, de lehet, hogy így is félreérthető volt, akkor bocs - megfogni! De ha megfogja is, u.azzal a kezével nyúl a szájába, s emiatt aggódom....
Valaki tudna arra válaszolni, hogy milyen betegségeket terjeszhet a teki???
S mégegyszer, nem plüssállatnak tekintjük a teknőst!!!!! Ő nagyon fontos családtag nálunk!!!
akkor jó,csak ez a rész eléggé félreérthető volt "s mennyire biztonságos a kisfiamnak "játszani vele, vagy csak megfogni?" "
másrészt nem hinném, hogy egy 4 éves, házban tartott teknős bármilyen betegséget terjeszthet. viszont esetleg a víz, amiben tartjátok, az étel, stb tartalmazhat olyan baktériumokat, amelyek nem túl jók a kisbabának. szerintem egy állatorvos szívesen elmondja telefonon is a kockázatokat.
Sziasztok!
Én is hasonlóra gondoltam, mármint hogy megérintheti, esetleg megsimogathatja (mást úgy sem tud még vele), s utána gyorsan irány kezet mosni. De már annyira el van bűvölve a teki miatt és által :)), hogy már nincs szívem folyton tiltani. Sok rosszat hallottam (pl. szalmonellát terjeszt, stb.), ezért gondoltam, megkérdezlek titeket. Nálunk csak néha iszik vizet. Amúgy meg a parkba le szoktuk vinni magunkkal sétálni: mi a pléden, a teki meg sérifikál s legelészik. Láthatóan nagyon élvezi a teki!Na, ilyenkor a legnehezebb "tiltani", hogy megérinthesse.
S tényleg bocs, ha félreérthető voltam, de tényleg gondos "nevelői" vagyunk ennek a kis csoszogó páncélosnak! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!