Az Iguanodonnak az volt a vélt a védelme, hogy nagy csapatokban járt és társult más növényevők mellé is, védelemért. Igazából csak a fiatalabb, idősebb vagy betegebb állatok lehettek veszélyben.
A kedvencem a parasaurolophus, elvileg a legokosabb növényevő dinoszaurusz. Szintén nagyobb csoportokban élt és nagyon különleges hangjelzésekkel kommunikáltak. Egyes paleontológusok szerint a fegyverük is a hangjuk volt. Képesek lehettek olyan alacsony frekvenciájú hangokat is kiadni, ami agykárosodást okozhatott a támadó ragadozónak, ha nagyobb csoportban védekeztek. Ez annyira érdekes!
Amúgy már sikerült valamennyire rekonstruálni a hangját. Nem kísérteties? http://www.youtube.com/watch?v=lBU6zfI1b0U
Hagyjátok már a reptoidokat XD
Nekem a Spinosaorus a kedvencem, már láttam régebben ilyen kérdést, de ott mindenki rávágta hogy T.Rex, valamiért nekem nem szimpatikus az a dino. Mért azt ismerik legjobban? Van egy növényevő kedvencem is, a Stegosaorus. Én dinókon növekedtem vagy 8 éves koromig, de most megint elkezdtek érdekelni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!