Ti milyen gőtét tartanátok?
Van 3 tarajos gőtém és 1 lapátfarkú gőtém, és szóval ti milyen gőtét javasolnátok a lapátfarkú mellé, ha majd elengedem a tarajos gőtéket.Nagytestű gőte kéne, mivel a lapátfarkúm jelenleg 21 cm hosszú.sajnos az axolotl azért nem jöhet szóba mert már próbálkoztam azzal a fajtával és a lebegő kis "füleit" megtámadja.
(És mielőtt elkezdenétek "feljelentgetni a gőték miatt, egy barátom hozta őket a kertitavából, és azért vannak még nálam mert bőrbetegségük van[amire használok gyógyszert nekik])
Értelmes válaszokat kérnék!
Szia, asszem van egy bordás gőte nevű faj, amit akváriumban szoktak tartani.
Bőrbetegség, hát szegények, lehet, hogy valami vízparamétered rossz nekik, azért lett bőrbetegségük.
Amúgy pedig a Magyarországon élő gőték csak a szaporodási időszakukban töltenek néhány hetet a vízben, azon kívül szárazföldi állatok, nyirkos helyeken laknak. Lehet h az a baja a bőrüknek, hogy már kint kéne lenniük a szárazföldön. Próbálj meg nekik készíteni egy olyan terráriumot, ami inkább tőzege-földes valami és egy tálkát besüllyeszetssz a földbe, nem túl mélyet, hogy ha akarnak ki tudjanak jönni, hátha már nagyon ki akarnának jönni.
Ha még picikről van szó, akiknek még nem fejlődtek vissza a kopoltyúi, akkor nem tudom, hát lehet kezelgetni is, de próbáld meg, hoyg esővízbe vagy valami tiszta vízbe teszed őket, ahol nincsenek bomlástermékek, lehet, hogy nem bírják úgy az akváriumi körülményeket, mint egy hal. Remélem meggyógyulnak!!!
Üdv!
És ti el tudjátok valahogy tüntetni a betegséget?
Nekem az állatorvosnál azt mondták, hogy ez olyan mint az embernél a rák:Nem fog megszűnni teljesen, de tudom kezelni.Azt is mondták hogy ne engedjem el őket, és ha valaki beköpne az állatvédőknek akkor hivatkozzak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!