Mi a véleményetek a tűzhasú gőtékről?
Milyen tapasztalaitok vannak a kínai tűzhasú gőtékkel?
Megéri-e venni?Aktív-e, mozog?Ki lehet venni az aquaterráriumából néha?Mit eszik?Hogy alakítsam ki a helyét, mit rakjak be?
Fontos, hogy a dekoráció ne érjen az aksi oldalához, mert véleményem és tapasztalataim szerint csak akkor tud kimászni az üvegfalon, ha a szárazon a bőre kissé kiszárad. Ekkor válik a legtapadósabbá és képes kimászni a sarkaknál.
Nem sok gond van velük, legyen a vizében kissé érdes kő, aminek nekidörzsölődve könnyebben átesik az időszakos vedlésén.
Tapasztalataim szerint halakkal jól tarthatók, nem igazán mutatnak egymás iránt érdeklődést, sőt nálam a Red Cherry garnélát sem bántják.
Alapvetően nem igényli a társaságot, de sokkal szebb, ha több példányt tartasz együtt.
A nemüket egyszerű megkülönböztetni, akár ránézésre is, a nőstények feltűnően testesek, a hímek pedig kis vékonykák.
Sok mindent elfogyasztanak, még a feldarabolt gilisztát is.
A bőrében képződő méregtől nem kell félni. Több állatkereskedő is tiltott a gőték és halak együtt tartásától, mert "a méreganyag megöli a halakat". Én ezt nem tapasztaltam, még az almacsiga is vidáman végigcuppog a testükön.
A helyét ha kialakítod legyen sok vízinövény, búvóhelyek (bár az enyémek szeretnek a középpontban lenni és nem elbújni :) )szűrő. Ha kellően nagy az akvárium, akkor a 40 cm-es vízben is simán ellubickolnak, nem okoz gondot a levegővétel sem.
Cukik :D
Amúgy nekem 2 van, egy fekete(normál színű), és egy "narancssárga-mutáns"(ez ritkán fordul elő). Véleményem szerint megéri venni, és vannak egyaránt mind aktívabb, mind lustább időszakaik. De nálam inkább mozognak, és van bent náluk három--nem túl kicsi, nem túl nagy--hungarocell-darab, amin elférnek--ha úgy akarják--,akár mind a ketten is. A halakkal együtt vannak, régebben is így voltak nekem. Kisebb halfajtákkal tedd egy helyre őket, mert--szerintem--egy nagyobb, akár aranyhal-méretű jószág megzabálná, azt hinné, az a vacsora.
A méretekről: Nálam egy 50 literes helyen vannak, úgy tűnik, elég nekik ez a hely, (és a halakat se bántják).
Ajánlott fajok(nálam is ezekkel vannak, és nem is "erőszakoskodnak"): szivárványos guppi, acélkék fogasponty, széleshátú fogasponty, mexikói kardfarkú hal, leopárd-tapadóharcsa, kék antennásharcsa, neonhal, karcsú díszmárna--valamint növényként egy amazonaszi kardfű.
Rendszeresem kapnak mirelit szúnyoglárvát, és különféle haleledeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!