Sikló vagy kígyó?
Kép nélkül nehéz bármit is mondani. De MO.on veszélyes kígyó a keresztes vipera kivételével nincs, az meg elég ritka, udvarban eléggé kizárt, hogy láthatnád.
Viszont léteznek siklók, amik elérik, söt túlhaladják az 1 m-t.
Ha nagy akkor nincs mit félned , a keresztes vipera 60 cm-s
. -miért nem akarod hogy a kertedben éljenek ? megfogják az
egereket meg mindent.
Merre laksz?ha tudnánk könnyebb lenne segíteni.
Egyébként biztos,hogy sikló volt,ha a halántékán két oldalt volt 2sárga vagy fehér folt,akkor vizisikló lehetett,elég sok helyen előfordul és akár 1,5méter is lehet,ha egy barna siklót láttál akkor az az erdei sikló,zömök külsejű és akár 2 máteres is lehet,én épp 2napja fogtam egy kb 1,6métereset.A kígyóink a keresztes vipera és a rákosi vipera,ezek nagyon kicsik,a keresztes vipera 50-60cmes is lehet a másik pedig még kisebb,és az előfordulásuk is nagyon csekély.A siklók pedig nem veszélyesek,engem már sokszor harapott meg,most legutóbb ugye az erdei sikló 2x is és még a foga is bennem maradt,de egyáltalán nem fáj,a vizisikló nagyon ritkán harap,a kockás sikló sem veszélyes,ők nagyon kedvelik a vizet,és nyáron alig hagyják el,szóval ha nem a Balaton környékén élsz vagy a Velencei tónál,vagy Aggtelek környékén,akkor az is kizárt.Szóval nem kell félned
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!