Százalékba nem tudom neked megmondani, én egy madagaszkári nappaligekkót tartok egy 15 Wattos repti glo 5.0 izzóval 2-3 éve megvan az állatkám. Ennek is ugyanazok az esőerdei feltételek kellenek.
A tied nagyobb, ezért vehetnél neki egy 26 Wattos Repti glo 5.0 izzót abba lesz elegendő UV-B, és egy kevés UV-A is.
Nemhiszem hogy kell kiegészítésnek 2.0, de ha sok a pénzed, vehetsz. A sok UV-A fény étvágyat csinál, de pl a gekkómnak e nélkül is van nagy étvágya.
Fűtésnek egy 50Wattos infra lámpát vettem és mellé egy fűtőkövet. Jó az infra nagyon, azt javaslom neked is a napozó fölé. A fűtőkövet meg éjszakára is lehet hagyni, az meg azért jó.
#1 az egy hozzá nem értő bunkó , pontozzátok le. meg amugy
kis állat kereskedesekben , biztos jobban tudják , az exo terra égők dobozán gyakran irja , de olyat is olvastam
hogy neki nem kell feltetlenul uv hogyha vitaminozod rendesen .
Nem tudom hogy ő mennyire van el uv nélkül, de a hüllőknek általában szokott kelleni.
UV nélkül a hüllőknek nem tud beépülni a B-vitamin a szervezetükbe. Pl egy kaméleon azt csinálja, ha nem adsz neki UV-s lámpát, hogy eleinte csak fáradtan fekszik a földön, nem kapaszkodik fel az ágakra, majd eltörnek a csontjai és többé fel sem bír kelni.
A gekkón meg pl látszik hogy ha csúnyán vedlik esetleg túl sokáig, akkor a páratartalomra kell odafigyelni,hogy az legalább 60%-os legyen, de inkább 80-90.
És egy jó minőségű vitamin port is be kéne szerezni, mert anélkül is rosszabb kedvű lesz az állat
Ezeket érzékeled te is és ha ilyet tapasztalsz akkor biztos lehetsz benne hogy valamit nem jól csináltál.
Szerintem ne spórolj az egészségén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!