Mi kell egy teknősnek?
Nemrég kaptam egy teknőst ballagási "ajándékként".Hamar megszokta a helyét,és eszik is rendesen,ráadásul már velem is haverkodik. :) Bár az aksit amiben van szeretném rövid időn belül nagyobbra cserélni hogy többet mozoghasson.Jó vastagon van neki kavics,mert eléggé szeret ásni.Szóval jól elvan.
Viszont szeretném megelőzni az esetleges gondokat,és holnap elmegyek egy állatpatikába venni pár cuccot.Mi az amit mindenképp vennem kéne?
Tervszerint valami száritott állati ill. növényi kaját veszek,max. néhány élő halat,és a puhulás megelőzésére kalciumot.Mit ajánlotok még?Vízbe valami fertőtlenítő esetleg?
Főképp a szemgyulladástól és a páncélpuhulástól szeretném megóvni.
én is most kaptam teknőst, én is ballagási ajándéknak ^^
nekünk egy ismerősünk azt mondta, hogy ne szárított kaját adjunk mert, az tulajdonképpen csak egy váz, nincs benne kálcium és A vitamin. a fagyasztott hal legyen a főétele, kiegészítésként pedig bármi teknőskaja vagy zöldség-gyümölcs. ajánlom a salátát, a reszelt répát, az alma belsejét és a spenótot. ezekből persze csak keveset, kiegészítésnek. ha most megszokja, hogy kap növényeket is, akkor később már azt is igényelni fogja, úgy, mint a halat :)
Jelentkezem ... :)
Vettem neki rákot (nem nagyon eszi),szív-mix -et,vitamincseppeket,és ma fogtam neki halat (hát eddig ez is 0).Én gilisztát meg rovarokat mindig magam gyűjtök neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!