Nem vedlik.! Mit csináljak?
Általában úgy van, hogy opálos lesz a szeme (homályos), és utána pár nappal vedlik le. Ne zaklasd őt, ez nem egy könnyű folyamat nekik. Ha levedlett azt úgy is észreveszed majd, addig ne stresszeld feleslegesen, pláne hogy újszülött.
Nem lesz baj, ne aggódj, csak figyelgesd hogy levedlett-e.
+
A víz külön stresszeli őket, nem igazán kedvelik.
Nem lehet, hogy levedlett már és nem láttad? Kutass a terkóban a bőr után, mert lehet már levedlett.
Egyébként azért nem szabad adni neki vedlés előtt közvetlenül, mert vedlés közben a kaja visszajöhet neki, ami nem igazán szerencsés.
De egyébként nem is túl éhesek ilyenkor vedlés előtt, mert arra koncentrálnak, hogy megszabaduljanak a bőrüktől.
A fürdetést akkor javasolják, amikor már elkezdett lejönni a bőre, de darabokban. Úgy segíthetsz neki, ha a terráriumot párásítod erre az időszakra. ("virágspriccelővel")
Tudsz egy jó minőségű képet csinálni róla világosban? Az enyémeken szoktam látni hogy mikor vannak bőr ügyileg vedlés előtt, hátha képről is látszik.
Ha mást nem akkor próbálj meg így adni enni neki. De a legbiztosabb, hogy megkérdezed attól akitől vetted, hogy ő mit tanácsol. :)
Juhhúúú! :) Mondtam én :)
Evett is már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!