Truthboy kérdése:
Megéri venni madárpókot?
Figyelt kérdés
Tetszenek a madárpókok, szerintetek vegyek 1-et?2012. ápr. 15. 20:36
21/22 anonim válasza:
Mi a szép egy pókban? A színe, a formája, a mozgása. Maga a megtestesült gyönyör. Érzéki lassú mozgásuk mellett gyors és kegyetlen táplálék szerzésre is képesek. Szépségül ugyebár mintából is adódik, de az egész egyszerűen az. Sokoldalú házikedvenc, nem is olyan szokványok látvány mint egy akvárium. Arról nem is beszélve, hogy talán a legolcsóbb házi kedvenc. Könnyű is gondozni. Lehet nem olyan aktívak mint más állatok, de nincs is velük akkora gond, ezért többet tarthatsz ugyan annyi gondozási idővel. (egy akvárium kitakarítása hogyha 2 óra, és nálam annyi volt, a pókoknál annyi idő alatt vagy 50 pókot ellátok). Arról nem is beszélve, hogy maga az állat is sokkal olcsóbb. Etetés szempontjából eleség állatot is könnyű tartani nekik, akkor pedig még olcsóbb az egész, és több állatunk lesz, többen gyönyörködhetünk. Én pl csótányokat tartok, az a legjobb a póknak. Az aki közönbös ezek az állatok iránt, megértem. De aki utálja, az csak a helytelen és primitív neveléséből fakad. A szülei rosszul nevelték. A normális nevelésbe bele tartozik, hogy a szülő megtanítja a gyerekét, hogy a természetet, és mindent élőlényt szeressen, de legalább elfogadjon, főleg azokat akik ártalmatlanok. legalábbis ez lenne a normális, magára nézve elég szégyen, hogyha ilyen távol került a természettől. Póktartásra visszatérve: a pók egy csodálatos állat, dísz állat és nem öleb. Szóval hogyha tetszik, és szeretnél tartani és komolyan gondolod mindenképp ragad meg az alkalmat, ne foszd meg magad az élménytől. Ezt javaslom mindenkinek. Ám előtte nézz utána milyen tartási körülmény a legjobb, milyen kezdő állat a legjobb. Ha utána néztél a témának, keress fel más pókosokat, fórumokat, embereket. Ha már úgy érzed, hogy képes vagy ellátni egy ilyen állatot, és minden kérdésedre tudod a választ, és még nem érzed azt, hogy unalmas lenne a dolog akkor neked való a póktartás. Legrosszabb esetben ha megunod, eladod vagy elajándékozod, számtalan ember átveszi áron alul a pókokat. És ezt én mindenkinek mondom, nem csak neked. :)
22/22 anonim válasza:
12 év után mikor is tapasztalatlanságom miatt kimúlt az első madárpókom, úgy döntöttem beszerzek egyet, amiből végül kettő lett :) Két különböző fajta, egy talaj és egy fa lakó madárpók. 25 éves létemre úgy vártam őket mint valami kamasz az első csókját :) A sok negatív hozzászólás, csak a pókok meg nem értéséből, a természet eme remek állatainak lenézéséből ered... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!