Milyen fajta tekit tartsak?
Mocsári teknőst nem lehet tartani, védett, 50ezer forint az eszmei értéke. Védett állat tartásához engedély kell.
Először el kell döntened, hogy vizi vagy szárazföldi teknőst szeretnél és lényeges az is, hogy mennyit költhetsz rá.
Valóban el kell döntened, hogy vízit vagy szárazföldit szeretnél-e!
Ha szárazföldi, akkor görög teknős, de az tényleg a legolcsóbb helyen is 20000 Ft, de egyszer a neten láttam 6000 Ft-ért.
Ha vízi, akkor vörösfülű vagy sárgafülű (a vörös a legelterjettebb). Viszont a térképteknős is nagyon szép. Ezek nem drágák. A tártásuk sem bonyolult. Csak egy dologra kell vigyázni: nem csak szárazz eledellel etesd, hanem fagyasztottal vagy élővel is!!
Ha van még kérdésed, akkor tudok még segíteni!
Főleg vörösfülűvel kapcsolatban (9 éve tartok).
Nekem ékszerteknőseim voltak nagyon aranyosak imádtam őket!
Volt egy mocsári teknősöm is, mert találtunk egyet az úton. Befogadtuk, etettük volt neki egy hatalmas kádja a kertben mindig takarítottam stb. De hosszútávon nem jó neki ott, nem boldog és télre bizony nem maradhat. Elengedtük őt mi is ott, ahol sok társa él és egy tónál éldegélnek most sokan. Én is úgy tudom, hogy védett.
És fogságban nem is eszik (nekünk is csoda, hogy evett) és nem tudsz neki kaját szerezni stb. jobb neki a társaival.
Szerintem menj be egy jobb állatkereskedésbe és nézd meg milyenek vannak kérdezd meg melyik mekkorára nő egyedül lehet-e tartani vagy legyenek 2en, megmondják mit eszik stb.
Mindegyik aranyos és mindegyikkel kell foglalkozni szóval végül is mindegy melyiket választod.
Én úgy tudom a vízi az lehet egy vízzel teli akváriumban és kész. a szárazdöldinek csak pici vizet kell betenni, pár centiset. És köveket esetleg homokot, hogy ki tudjon mászni mert ő nem a vízben szeret lenni.
Nekem ékszerteknősök voltak volt amikor volt nekik kő és ki tudtak jönni. Olyan is volt amikor csak az akvárium és benne a nagy víz. Lementek az aljára aludni amikor kellett felmentek levegőért. Mindig idegeskedtem, hogy megfullad :))) de nem :)
De neked hatalmas az a terrárium/akvárium.
Abba sok víz kell és takarítani se lesz egyszerű.
Szerezzetek be egy csövet. Nekünk volt egy sima gumicső azzal szívtuk ki vödörbe a vizet mert ugye megemelni nem lehetett amíg tele van. Egy sima gumicső be kel fogni a végét és úgy magától megy utána a víz, mert szívja kifelé. Apukád biztos tudja miről van szó.
Röviden a vizi teknősnek sok víz kell és egy kis száraz rész ahol elfér és sütkérezhet (kell nekik infralámpa, valami kissebb, hogy azért meg ne süljenek)
A szárazföldi teknősnek föld kell a terráriumba, van hogy homokat is szórnak nekik, és emellé kell egy kicsi tó-szerűség, amiben elfér
Jha és a vizi teknősök leginkább húst esznek (halat, rákokat) a szárazföldiak pedig növényevők általában.
ha kisbaba ékszerteknőst veszel(nagyon olcsó 2000 ft)fél méteres terráriumba is nagyon jól elvan kell egy kb 5cm víz egykis hely ahova kimászhat napozni jó meleg lámpa...
plusszok:visztisztító,uv lámpa
etetni adhatsz neki rákot,halat,és mindenféle vitamin tápot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!