Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Egy ékszer teknősnek kb....

Egy ékszer teknősnek kb. mennyi idő kell még hozzá szokik a környezetéhez?

Figyelt kérdés

Egy hete vettem már nem él annyira de a kimászóra nem mászik ki az ujjamtól nem fél mikor a víz alatt van a teki de mikor 2 lábra áll és ki dugja nagy nyújtózások árán a fejét és oda megyek akkor elbújik a szűrő és fűtő alá is ásott a kavicsba lukat és oda bújik.

Am ez normális?

2012. ápr. 2. 19:13
 1/6 anonim ***** válasza:

normális.amíg ilyen picik addig nagyon bújósak.Nem akarsz majd mellé venni még egy tekit?Lehet úgy jobban felbátorodna.Ők is szeretnek többen lenni,nekem három van együtt,szeretnek egymáson feküdni pl,meg 2 közülük egy párt alkot mondhatni.:)

Vegyél majd neki uv lámpaégőt,azt nagyon szeretik a tekik,felmennek ilyenkor a kimászóra sütkérezni, esetleg nyáron ki is teheted őt a napra akváriummal együtt,ha megoldható.mi az erkélyre szoktuk nyáron kitenni.Kicsit hamarabb algásodik a vize olyankor,de akkor többször kell kimosni.

Nagyon fontos a napsütés nekik ez a lényeg!!

2012. ápr. 3. 16:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Halogénizzós lámpám van az jó?Kicsit melegít.
2012. ápr. 3. 16:41
 3/6 anonim ***** válasza:

hát nem árt, de én inkább az uv-t ajánlom,ha nincs napsütés,az pótolja.D vitamin termelésben is nagy szerepe van.

[link]

SUN GLO

nekem ilyen hosszúkás van ,normál menetes,kb 2000 -2500ft-volt az állatkereskedésben,nem olcsó,de nekünk bevált,elég sokáig kitart.Lehet neten olcsóbb nem tudom.Én a gyengébbet vettem 15W-osat,mert az eladónéni panelba ezt ajánlotta,de szerintem lehet az eggyel nagyobbat is.Csak figyelni kell ne hogy túl közel legyen a tekihez,ne hogy elérje,ne legyen túl meleg stb.

2012. ápr. 4. 06:53
 4/6 anonim ***** válasza:
de ha nyáron meg tudod oldani,hogy kiteszed őt a napra az nagyon jó,mert azért az igazi napsütést mindennél jobban szeretik.
2012. ápr. 4. 06:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Amúgy izgága a teki?Mekkora,még pici?Mivel eteted,ha nem baj,hogy megkérdezem?
2012. ápr. 4. 06:57
 6/6 A kérdező kommentje:

4-5cm-es

1 hete van meg ezért mérsékelten izgága még fél kicsit

Etetés:2naponta fehér hal táp vagy saláta és alma vagy élő hal de szeretnék neki adni csirke májat meg csirkehúst is.

2012. ápr. 4. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!