Most veszek egy görög teknőst egy ismerőstől, CITES papírral kapcsolatos kérdést tennék fel?
Megvannak a papírjai, de a tulajdonosváltozást hol kell bejelenteni? Ez pénzbe kerül? Illetve úgy tudom, hogy a 10cm-nél nagyobb teknősöknek chip kell. Ez drága? kb mennyibe kerül? Ő kb akkora, de nekem nincs sok ezer forintom chipre...
Légyszíves valaki válaszoljon!!
A CITES papír nem elég, a chip előtt félévente el kell vinni fotóztatni. Ha ez nem történt meg, a teknős már nem azonosítható, ugyanúgy, mintha eleve papírok nélkül vette volna. A chip elég drága, felénk 10ezer, de van ahol kb. a fele. A tulajdonosváltást a lakhelyed szerint illetékes környezetvédelmi hatóságnak kell bejelenteni.
És ha az előző tulaj nem vitte fényképeztetni, akkor én már nem is vihetem? Mert szerintem nem vitte, mert a bescannlt papírjai mint 2009-es dátumúak.. ( a tenyésztői és a cites )ezeknek friss dátumúnak kellene lenniük, nem?
és akkor én utólag nem vihetem fényképeztetni, ugye? :S
Értem :(
És akkor nem is lehet valahogy úgymond újra bejegyeztetni a teknőst, vagy valami? :( Pedig nagyon édes :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!