Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Ti melyik hüllőt ajánlanátok?

Ti melyik hüllőt ajánlanátok?

Figyelt kérdés
a leopárd gekko és a szakálas agáma között hezitálok. Melyik a könyebben kezelhetőbb? Tartási feltételekkel tisztában vagyok pill van 1 70*35*35 terkom. Tudom h agámának nagykorában már kicsi de akkor ugy is vennék nagyobbat ez nem gond. Csak nemtudok választani a kettő közül

2012. febr. 21. 14:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én megvenném neki most a nagyobbat, és tartanék agámát. Ugyanis ha halogatod a nagyobb terrárium megvételét, akkor úgyis marad abban, amiben van. (Mert most számlák, most karácsony, ajándékra kell, most tandíj stb., mindig lesz, ami fontosabb épp, és "ha eddig jó volt neki, eztán is megfelel". Szóval én elvből csak végleges méretű ketrecbe/terráriumba veszek állatot.

Ha most nem menne a nagyobb terrárium, akkor meg inkább gekkó, de nem leopárd, hanem valami még kisebb, azok nagyon helyesek - pl. a kék gekkók.

2012. febr. 21. 14:24
 2/11 anonim ***** válasza:

Attól függ. :)

A leopárd gekkó kezdőknek tökéletesen megfelel. Nem igényelnek UV lámpát (persze ha van az csak jó!), "csak" meleget, búvóhelyet, és persze kaját. :)

Ők éjaszakai állatok, szóval napközben csak aludni láthatod őket. (Mondjuk éjszaka se sokkal érdekesebbek, előjönnek aztán a terkó elejében "ücsörögnek". :-D

Könnyű a tartásuk, bizonyos idő után eltűrik ha megfogod őket.

A szakik mivel nappali állatok, picit nehezebbé válik a tartása. (pontosabban inkább csak költségesebb!)

Fontos nekik a 10.0-ás UV-B fény, a napozó-meleg helyen minimum 30-32 foknak kell lenni.

+ Sokkal fontosabb a vitaminporozás, mint a gekkóknál. Persze a gekkóknak is kell egy minimális +vitaminbevitel. (Ez sajnos tapasztalat is..)

A szakik tenyésztésébe fogunk belekezdeni, mihelyst lesz nagyobb keretösszegünk rá. (A gekkók nálunk nem hajlandóak egymásra bukni... :-D)

Szóval kérdezz bátran, megpróbálok válaszolni :)

2012. febr. 21. 14:29
 3/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok még. Nekünk ebben a méretű terkóban van 3 gekkónk, és jól érzik magukat. :)
2012. febr. 21. 14:31
 4/11 A kérdező kommentje:
koszi a válaszokat. Ezért is hizok az agáma felé mert ő nappali valamelyest aktívabb állat mint a gekko. Ismerősömé annyira szelid h kézből eszik kint járkál a szobában néha. Egy gekko meg visszahuzodobb szerintem. Majd meglatom vacilálol még ugy is az áprilisi bőrzén akarok venni addig van idő még
2012. febr. 21. 15:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy szaki, ha jól van tartva, mind szelíd. :)

Én is kiszoktam venni a hímet, ráteszem a vállamra, és akár 1 órán keresztül is nyugton van :)

Mondjuk kisebb korukban nem érdemes sokat taperolni őket, mert akkor még elég stresszesek, és könnyen elpusztulhatnak. Persze ez igaz a gekkókra is.

Ajánlom a szakit, de sok mindenre oda kell majd figyelned. Sok sikert akár melyiket is választod! ;)

2012. febr. 21. 15:54
 6/11 anonim válasza:
nekem agámám van nagyon szelíd, ha a pulcsimra rakom megkapaszkodik és több ideig képes ott maradni, kézben is nagyon jól elvan és nyáron nyugodtan ki lehet tenni esetleg sziklakertbe ha jó a kerítés ott is elvan csak vigyázz rá hogy mit eszik meg mert a miénk ( a lány) megevett valami virágot és meghalt. én azt nagyon ajánlom ha bármi kérdésed van, írj nagyon szivesen segítek :)
2012. febr. 21. 16:03
 7/11 A kérdező kommentje:
leo gekkot hány honapos kortol érdemes megvenni?
2012. febr. 21. 17:53
 8/11 A kérdező kommentje:
Csak mert találtam egy közeli tenyésztőt 6 hónaposakat árul. ilyen korban kb mekkorák?
2012. febr. 21. 20:26
 9/11 anonim ***** válasza:

6 hónaposan már 40 cm-es is lehet farkával együtt.

Nekünk a 3 hónapos szakik most 20 cm-ek. :)

2012. febr. 23. 20:41
 10/11 anonim ***** válasza:

nincs az a leopárd gekko amelyik 40 centire megnő!!

amugy 3-4 hós kortól már nyugodtan, de a féléves sem túl öreg :)

2012. febr. 23. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!