Ti melyik hüllőt ajánlanátok?
Én megvenném neki most a nagyobbat, és tartanék agámát. Ugyanis ha halogatod a nagyobb terrárium megvételét, akkor úgyis marad abban, amiben van. (Mert most számlák, most karácsony, ajándékra kell, most tandíj stb., mindig lesz, ami fontosabb épp, és "ha eddig jó volt neki, eztán is megfelel". Szóval én elvből csak végleges méretű ketrecbe/terráriumba veszek állatot.
Ha most nem menne a nagyobb terrárium, akkor meg inkább gekkó, de nem leopárd, hanem valami még kisebb, azok nagyon helyesek - pl. a kék gekkók.
Attól függ. :)
A leopárd gekkó kezdőknek tökéletesen megfelel. Nem igényelnek UV lámpát (persze ha van az csak jó!), "csak" meleget, búvóhelyet, és persze kaját. :)
Ők éjaszakai állatok, szóval napközben csak aludni láthatod őket. (Mondjuk éjszaka se sokkal érdekesebbek, előjönnek aztán a terkó elejében "ücsörögnek". :-D
Könnyű a tartásuk, bizonyos idő után eltűrik ha megfogod őket.
A szakik mivel nappali állatok, picit nehezebbé válik a tartása. (pontosabban inkább csak költségesebb!)
Fontos nekik a 10.0-ás UV-B fény, a napozó-meleg helyen minimum 30-32 foknak kell lenni.
+ Sokkal fontosabb a vitaminporozás, mint a gekkóknál. Persze a gekkóknak is kell egy minimális +vitaminbevitel. (Ez sajnos tapasztalat is..)
A szakik tenyésztésébe fogunk belekezdeni, mihelyst lesz nagyobb keretösszegünk rá. (A gekkók nálunk nem hajlandóak egymásra bukni... :-D)
Szóval kérdezz bátran, megpróbálok válaszolni :)
Egy szaki, ha jól van tartva, mind szelíd. :)
Én is kiszoktam venni a hímet, ráteszem a vállamra, és akár 1 órán keresztül is nyugton van :)
Mondjuk kisebb korukban nem érdemes sokat taperolni őket, mert akkor még elég stresszesek, és könnyen elpusztulhatnak. Persze ez igaz a gekkókra is.
Ajánlom a szakit, de sok mindenre oda kell majd figyelned. Sok sikert akár melyiket is választod! ;)
6 hónaposan már 40 cm-es is lehet farkával együtt.
Nekünk a 3 hónapos szakik most 20 cm-ek. :)
nincs az a leopárd gekko amelyik 40 centire megnő!!
amugy 3-4 hós kortól már nyugodtan, de a féléves sem túl öreg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!