Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Második napja van nálam egy...

Második napja van nálam egy zöld leguán (olyan 30-40centis) de hihetetlenül vad:S Nem rég lassan közelítettem felé és úgy megijedt hogy beütötte az orrát és véres neki:S Ha megpróbálnám kivenni tuti szanaszét törné magát:S Mitévő legyek?

Figyelt kérdés
A hely ahol van sztem megfelelő neki. 110*60*60-as terkó. Hőmérséklet 31-32°C. Pára 85-87%. Evett is már, este meg békésen aludt:S Volt már vkinek dolga hasonló mentalitású leguánnal?
2011. dec. 25. 14:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az igazság az,hogy nem is szabad csodálkoznod a leguán félelme miatt.Annyi időt sem hagytál neki hogy megszokja az új helyét.(ezt a hibát csinálja mindenki) A leguán nagyon félős,óvatos állat.Az új helyét is nehezen szokja meg.A tenyésztők szokták is tanácsolni,hogy legalább pár hétig ne zaklassuk az állatot,hagyni kell hogy belakja,megszokja az új helyét.

Ha az elején félni kezd,nehéz lesz elérni nála hogy jól érezze magát..

Tanácsolom,hogy legyél türelmes,és pár hétig ne zaklasd. Ne vedd ki,ne akad simogatni,hagyd hogy teljesen megnyugodjon.Idővel majd bátrabb lesz.

2011. dec. 25. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:

első vagyok..

Csak egy kérdés.Van megfelelő ága és vízlelőhelye ahol megfürödhet ha akar??Mert a leguánok fákon szeretnek lenni,és jó ha van egy kis"tavacska" is nekik..

2011. dec. 25. 14:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Ezekkel tisztában vagyok, hogy meg kell szoknia az új helyét...nem is úgy közelítettem hozzá, hogy "na most akkor kiveszlek" ,csak megakartam nézni üvegen keresztül. Csakhogy akkorát ugrott hogy beverte az orrát és vérzett. De ahogy nézem nem is látszódik már a seb szerencsére:) Amúgy igen van bent fa is és víz is szval azért utána lett olvasva mindennek:) Csak megijedtem, hogy ha esetleg el kell látnom a sebét akkor hogy csináljam. Az ilyen dolgok miatt akarom hogy minél hamarabb legalább, megszokjon:S. Van két madárpókom meg halaim úgyhogy tudom milyen a "mindent a szemnek semmit a kéznek" elv:D
2011. dec. 25. 15:25
 4/11 anonim ***** válasza:
4 és fél éve tartok leguánt, most 110 cm és nöstény, leszámítva a párzási időszakban, mikor kicsit agresszívabb, szocializálódott, idejön hozzám ha ki van engedve, jött kunyerálni almát, ha éppen ettem, de hogy ilyen viselkedést tanúsítson, végtelenül türelmesnek, és nyugodtnak kell lenned vele szemben. A rossz hírem neked, hogy, 5 éves korára már kicsi lesz a terrárium, én is most csináltatom majd a 200*200*130as terráriumot... Óvatosan nyújtsd felé a levelet, vagy amit adsz neki, ha kell ott állsz fél órát, még ő nem gondolja úgy hogy elveszi. Ha folyamatosan hibázol vele szembe, agresszív, félénk lehet, és akkor már sokkal nehezebb elérni nála bármit, mint a folyamatos hozzászoktatással... Az orra gyorsan gyógyul, az miatt ne idegeskedj, nálam a kinti kifutójában verte le párszor az orrát... és még jó ideig ne próbáld kivenni, és soha, ismétlem soha ne a hátán fogd meg, mert azt támadásnak veszi, és elijeszted magadtól. A hasa alá csúsztasd majd a kezed, és várd meg hogy ő másszon fel a válladra... ha már a fejedre is mászik, megijedt kicsit. A legintelligensebb gyíkok közé tartozik, és nagyon jó a memóriája. Egy szocializálódott példány sok örömet okozhat a gazdájának :) sok sikert hozzá
2011. dec. 25. 15:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Az előző nagyon jól leírta. Amúgy azért fontos,jó kapcsolatot kialakitani az állattal,mert ha 2 méteres lesz és odacsap a farkával,akkor törik a lábszárcsontod..
2011. dec. 25. 16:03
 6/11 anonim ***** válasza:
ja igen, egyszer egy ismerősömnek a kezét eltalálta a farkával, és kb 2-3 napig szép, piros csíkkal rohangált... és nem lebecsülni a harapását sem... engem 2szer harapott meg, és nagyon nehezen gyógyult... és maradtak még a körmei, ha rajtad mászkál, ami olyan éles mint egy cicáé, de jóval nehezebben gyógyul, és ráadásul ég is...
2011. dec. 25. 16:13
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen igazad van,a hüllők harapása nehezen és lassan gyógyul.Nem tudom az okát,de tapasztaltam már párszor..
2011. dec. 25. 17:19
 8/11 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

[link]

itt van pár kép róla :) most is itt van mellettem, és néha megeszik egy szelet almát, amikor Ő éppen úgy gondolja :)

2011. dec. 25. 17:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Hehe, jól mutat a karnison :) Jó fej lehet.
2011. dec. 25. 18:00
 10/11 anonim ***** válasza:
az, és szereti a helyét is, megunt kint lenni, és visszamászott a terráriumába :)
2011. dec. 25. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!