Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Legelső állatomnak kaméleon...

Legelső állatomnak kaméleon túlzás lenne?

Figyelt kérdés

Nekem még nem volt háziállatom mert eddig nem érdekelt a dolog de most beszélgettünk haverommal , h neki egyszer volt kaméleonja és rámjött, h majd vehetnék én is egy kaméleont, vagy egy gekko-t! Nem szeretnék olyat ami 50 cm-nél nagyobb!

Mondjuk tudom, hogy nem olyan egyszerű tartani gondozni mint egy kutyát, ezért is kérdezem meg előtte! Jah és kb mennyi be kerül?(maga a hüllő, terrárium, kaja neki havi szinten, és a fény neki)???

2011. dec. 22. 13:58
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
véleményem szerint egy kaméleon nem kezdőknek való hüllő... főleg fiatal példányt nehéz rendesen nevelni, ahova jártam állatkereskedésbe, ott sem ajánlották kezdőknek... nem tudok mit ajánlani ebben a méret csoportban, nekem leguánom van...
2011. dec. 22. 14:05
 2/29 anonim ***** válasza:

"Mondjuk tudom, hogy nem olyan egyszerű tartani gondozni mint egy kutyát"

Egy kutyát ezerszer komplikáltabb tartani :)

2011. dec. 22. 14:05
 3/29 anonim ***** válasza:
szerintem nem mindegy hogy tartod, vagy megadsz neki mindent amire szüksége van... van kutyám is, hüllőm is, és hüllőnek biztos1tani mindent, az szerintem nagyobb odafigyelést igényel...
2011. dec. 22. 14:10
 4/29 A kérdező kommentje:
de a leguan mekkorára nő? és azt hol tartjátok?
2011. dec. 22. 14:11
 5/29 A kérdező kommentje:
persze, hát odafigyelés az lenne:D csak ezér is kérdeztem, hogy ez alapból az állat mennyi, meg a terrárium, utána még a kaja, meg a fény neki, ezért kérdezem, h tuti biztositsam majd neki! HA VESZEK PERSZE!!
2011. dec. 22. 14:14
 6/29 zokniszörny ***** válasza:

Minden állatot nehéz tartani, mert mind pénzbe kerül, mind felelősséget kíván, mindegyikkel kell foglalkozni. Ilyen szempontból talán a macskák a legideálisabbak, sokat alszanak, és felnőtt korukban annyira nem igénylik már a játékot, az meg ugye sima ügy, hogy heverészik melletted, te meg néha megdögönyözöd. Én kezdő állattartónak macskát ajánlanék, könnyen válik szobatisztává, nem eszik túl sokat, nyugodtan lehet őket kint és bent is tartani, és rengeteg örömet okoznak az embernek.

Egy egzotikus állat sokkal nagyobb kihívás, és nem azért, mert rengeteget kell őket sétáltatni vinni, hanem az egyéb teendők miatt. Nyilván különleges táp kell nekik, különleges terrárium, fűtés, érzékenyek lehetnek a hidegre, meg egyébként is, a magyar klíma szerintem nem nekik való. (Egyszer beszereztünk egy trópusi növényt, direkt vettünk neki párásítót, meg minden egyebet, de sajnos pár hétnél tovább nem bírta.) Meg egy kaméleon biztos bulis, ahogy váltogatja a színét, de nem hiszem, hogy olyan hű de nagy kötődés kialakulhatna egy hüllő meg egy ember között. Inkább valami más háziállatot próbálj beszerezni, nekem kicsinek tengerimalacom volt, nagyon jópofák.

2011. dec. 22. 14:15
 7/29 zokniszörny ***** válasza:
Ja és egy kaméleon simán több tízezer forint szerintem, a kaja sem lehet olcsó...
2011. dec. 22. 14:16
 8/29 A kérdező kommentje:
értem, csak az a baj, h a tesómnak van egy törpe tacskója é azért is nem lehet macksa mondjuk utálom:S, és ezért is jött ez az ötlet!
2011. dec. 22. 14:19
 9/29 zokniszörny ***** válasza:

A macskát csak ajánlottam. :)

Miért nem próbálkozol meg a tacsi mellé egy másik kiskutyával?

2011. dec. 22. 14:21
 10/29 A kérdező kommentje:
mondjuk anno nagybátyának volt egy kaméleonja, csak hamar elpusztult neki , mert vmi veseköve volt! és valszeg tudna segíteni a gondozásba
2011. dec. 22. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!