Tegnap észrevettem, hogy az erkélyablakon beszűrődő fényben napozik. Hogy került be a lakásba, a harmadikon lakunk? Kb 10 cm-es barna gyík, és nagyon gyors. Nem tudtuk megfogni mert valahová elbújt. Nem mertünk otthon aludni, azt gondoltuk, majd ma meglesz. Újra átpakoltunk mindent, de nem találjuk, ezért ma sem tudunk otthon aludni. Segítsetek kérlek, hogy lehet előcsalni, vagy befogni? Pici babánk van és nagyon félek, de ez nem állapot, hogy nem tudunk otthon aludni.
Pont az ilyen hozzáállás miatt védettek szerencsétlen hüllők és kétéltűek. Persze ez a "magyar" oktatás hibája is. Nem kellene agyonverni a siklót sem, csak mert egy hülye ember kígyónak nézi, de ez már más. Örülj inkább, hogy van egy háziállatod, mert elkapja a gyerekedre tényleg veszélyes rovarokat. Ha meg azok nincsenek akkor pár nap alatt odébb áll(leesik valszeg a 3.ról szegény, bár ha fali gyík akkor talán nem), vagy pár hét múlva éhen hal.
Kapd el reggel, amíg lassú, ahogy előttem is írták és engedd szabadon.
Ha kézzel fogod el, mindig a nyakánál próbáld mert akkor nem tud megharapni.
2011. szept. 13. 21:24
22/27 anonim válasza:
Hihi,kis gyík hogy kicseszett veletek:DD Inkább tárjátok nagyra az ablakokat és a gyík végre szabad lesz..
Nem mászik az senkire,be van tojva az embertől mint atom!
2011. szept. 13. 21:46
23/27 anonim válasza:
Nem fog senkire rámászni. Sem rád, sem a gyermekre. Hagyj nyitva mindent, el fog menni onnan, véletlenül keveredett közétek. És nem rosszindulatból mondom, de keress fel egy pszichológust, mert az, hogy ennyire rettegsz tőle alaptalanul, rontja az életminőségedet (lásd elhagytad a lakást). És ami a legnagyobb baj, hogy a gyermeked is így fog irtózni tőle, oktalanul. Pedig nagyon nem természetes ez, hogy is mondjam, egy egészséges ember értékrendjéhez hozzátartozik az állatok szeretete és tisztelete.
2011. szept. 14. 00:15
24/27 A kérdező kommentje:
Hétfő óta nem találkoztam a gyíkkal. Lehet, hogy kiment, vagy csak nagyon elbújt? Mutatkozott volna, ha még a szobában van? Más helyiségbe nem tudott átmenni, arra nagyon vigyáztunk, de az erkélyajtót nyitva hagytam neki, és bent bekapcsoltam a klímát, hogy kint melegebb legyen mint bent.Szerintetek?
2011. szept. 16. 14:13
25/27 anonim válasza:
Tuti már nincs bent,egy gyík nem érzi jól a lakásban magát!
2011. szept. 16. 15:49
26/27 anonim válasza:
Nemazért, de milyet flessel az a gyík, aki egy csecsemőn wc-t lát..:O
2011. szept. 16. 16:48
27/27 anonim válasza:
Szerintem nyugottan aludjatok otthon,egy kis gyík nem bánt.Nekem meg már az is volt,hogy a terráriumból elszökött.Ne félj tőlle meglessz.Nekem szakállas agámám van és nálunk meg a csótány szökött el de végül szerencsére meglett a küszöbön.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!