Leopárd gekkó tartása?
szeretnék lopárd gekkót csak nem tudom hogy mit kell vennem a tartásához!
van már terráriumom 75x31x34-es
hány gekkót érdemes tartani?
milyen felszerelések kellenek? (fűtés,lámpa)
milyen dekorkövek? homok? vízestál?.... stbstb.....
előre köszi a válaszaitokat... :DD
Nekünk 7 éve vannak gekkóink, de mi csak olyan dolgokat szereztünk be ami tényleg fontos,tehát:
-terrárium alján homok
-kisseb szikla búvóhelynek meg lehet dísznek is ( mi egyszerű sziklácskákat felhoztunk Balatonról és letakarítottunk )
-vizes tál (az alga miatt sokszor kell takarítani)
-"sun glo" vagy "head glo" izzó
Szerintem ne egyet tarts!Inkább párba, de egyneműeket nem szabad mert összeverekednek ( vagy 2 hímet veszel+ 1 nőstényt de inkább 2 nőstényt 1 hímet vagy 1 hím 1 nőstény )
-néha szeretik ha megspricceljük őket
Sok sikert hozzájuk!:)
a második válaszolónak a válaszával annyiban nem értek egyet, hogy 2 hímet nem szabad együtt tartani semmiképpen sem!
Gekkó tartásához szükséges dolgok:
-terrárium (1 példánynak min. 50x30x30. 2-3 példánynak már min. 70x40x30-as ajánlott)
-fűtés (a lámpát a szakállas agáma szereti és a napozó állatok, a gekkónak talajfűtés kell. lehet ez vezetékes vagy párnás, esetleg fűtőszikla is, bár az elég húzós, 18 E-ért láttam)
- vizes tál (naponta cseréld, lehetőleg kevés vizet tartsd benne, mert ha az eleségállat beleesik akkor megfullad)
-búvóhelyek (ezt megvásárolhatod boltban, vihetsz haza a természetből, de magadnak is csinálhatsz, én egy bonbonos dobozt ragasztóztam be és homokot szórtam rá, így olyan lett mint egy homokszikla, vigyázz a ragasztó ne legyen mérgező és vízálló legyen!)
-ha nem akarsz sokat költeni az eleségállatokra, tenyészthetsz tücsköt vagy esetleg lisztkukacot. az más tészta így azt nem írom ide. nekem bevált a tenyészet! ajánlom mindenkinek!
bocsi a 3. vagyok, csak elfelejtettem vmit
fontos, hogy az eleségállat gyakran vitaminporozva legyen, ezt az állatkereskedésben be lehet szerezni, ott elmondják hogy melyik jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!