Milyen állat való nekem?
Bolha :)
Bocs, de hirtelen ez jutott eszembe...
Vegyél hörcsögöt, nagyon kis helyesek. Vagy ékszerteknőst.
Persze attól is függ, hogy mit szeretnél vele tenni (pl. csak nézni, vagy időnként simizni?).
Patkánynak jó ha van egy 50x50-es terráriuma, tele játékokkal, faágakkal, papírokkal, mert sokat mászkál, fészket épít és mindig alkot valamit és plusz még ki is kell engedni néha, hogy futkározhasson, pl a fürdőszobában, vagy ahol tudsz rá figyelni, mert könnyen elbújik, aztán 3 napig üldözheted ha nem akar magától visszamenni a ketrecébe.
A hörcsögnek jó a kis hely, meg egy kerék és abba elfutkos egész éjjel, nappal meg alszik :)
Törpehörcsögöt szoktak sokan venni, annak kell szerintem a legkisebb hely.
Az egerek kolóniában élnek, szeretnek sokan lenni együtt de ha van 1hím+1nőstény, abból 2 hónap mulva lesz 30db, kb ilyen ütemben szaporodnak.
A hüllők közül, a rövidfarkú törpekaméleon, abból ha kettőt beraksz egy 40 literes akváriumba, faágakkal, és futónövényt ültethetsz melléjük, az jó, de azok nagyon unalmasak, nem mozognak sokat, csak mint a lajhárok egész nap kapaszkodnak az ágakon.
A törpe ékszergyíkok édesek, picik, mint a kisujjam. Egy 30 literes terráriumba is beférnek, de a mozgásigényük szerintem nagyobb annál. Aktívak, ha jól érzik magukat, lehet bele ilyen kis vízesest is rakni nekik: http://www.youtube.com/watch?v=ONQG49cVbE4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!