Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mondanátok ilyen állatokat?

Mondanátok ilyen állatokat?

Figyelt kérdés
Olyan hüllőt, esetleg kétéltűt keresek, aminek nincsenek kifejezetten nagy igényei. Szerettem volna leopárd gekkót, de anyukám nem engedi mert hogy világítani kell neki és hogy sok pénz. Szóval ilyen állat nem jöhet szóba, aminek melegebb hely kell mint a szobahőmérséklet. Tudnátok mondani olyat aminek a 23-25 (nyáron 27) fokos meleg elég? Lehetőleg szárazföldit :)
2011. júl. 22. 10:25
1 2
 1/17 Volinde válasza:
100%
szerintem mindenféle hüllőnek kell világítás, nem elég nekik a szobahőmérséklet. hüllőt, akváriumot tartani nem olcsó mulatság (víz, áram), lehet másban kéne gondolkodnod.
2011. júl. 22. 10:43
 2/17 anonim ***** válasza:
Minden hüllőnek kell világítás, esetleg akkor nem, ha teleltetsz. Pl. görögtekit is szoktuk teleltetni. De azt nagyon nehéz, és én nem ajánlanám. De sok hüllőt lehet teleltetni, csak nézz utána, hogy melyiket hogyan kell. Ha valamit rosszul csinálsz, akkor megvan rá az esély, hogy nem éli túl a hüllő. Nyáron pedig a görög teknőst lehet tartani a szabadban. Viszont ha nem teleltetsz, már csak azért is kell világítás, mert nincs természetes napfény. Így egy UV fénycsövet általában nem árt beszerezni az állatokhoz...
2011. júl. 22. 11:00
 3/17 Platypus ***** válasza:
Aga varangy
2011. júl. 22. 12:08
 4/17 A kérdező kommentje:

jaj ne.. csak békákat ne. nincs velük bajom de itthon nem tartanám őket :) max a kis levelibékát viselném el :)

teleltetni nem nagyon akarok semmit.

már van egy tengerimalacom, csak nagyon tetszenek a teknősök, gekkok, kaméleonok, csak hát azoknak meg lámpa kell :/

2011. júl. 22. 12:25
 5/17 anonim ***** válasza:
kutya
2011. júl. 22. 13:00
 6/17 A kérdező kommentje:
társasház, 3. emelet. és hüllők kategória.
2011. júl. 22. 13:36
 7/17 Platypus ***** válasza:

Túl nagy elvárásaid vannak. Ne legyen lámpa, hüllők kilőve. Ne legyen csúnya béka, a könnyen tartható fajok kilőve. Egy cuki kis levelibékára jóval többet kell költeni. Ha nem ragaszkodnál a szárazföldihez, tarthatnál tűzhasú gőtét vagy axolotlot.

Vagy ne tarts inkább állatot, vagy gondold át újra az elvárásaidat. Botsáskát is lehet ám tartani terráriumban, egyes fajok tartása semmibe se kerül, csak időbe amíg rózsát szedsz nekik, pl. bengáli botsáska.

2011. júl. 22. 13:56
 8/17 A kérdező kommentje:

nem nekem nagyok az elvárásaim, hanem anyámnak van baja mindennel :/

régen voltak ékszerteknőseink, melegítővel meg minden. de az se tetszett neki mert hogy sok áramot fogyaszt.. ha rajtam múlna már évek óta gekkóm lenne :) nekem nincs kifogásom a lámpa ellen.

de ha semmi más hüllő nincs ami elél szoba-melegben, maradok a malacomnál :)

2011. júl. 22. 14:15
 9/17 anonim ***** válasza:
Ha esetleg nem kell feltétlenül szárazföldi, tudom ajánlani a gőtéket (bordás, tűzhasú). Illetve a törpe karmosbékának sincsenek nagy igényei, de ő csak vízben él. És szerintem nem csúnya béka.
2011. júl. 22. 14:48
 10/17 anonim ***** válasza:
majd ha megdolgozol a pénzért rájössz, hogy miért is lényeges megnézni, mire költöd el.
2011. júl. 24. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!