Meg lehet tartani, ha találok hüllőt?
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy ha találok egy békát/siklót/gyíkot, azt megtarthatom-e, és nevelhetem-e én? Mert wikin olvastam, hogy Mo.-on minden hüllő/kétéltű védett. Szóval tilos lenne elvileg?
Ez nem cirkuszolás kérdése, hanem törvény.
Ha feljelentenek, büntetést fizetsz, akár egy kis gyíkocska, akár 120 centis erdei sikló. Ugyanígy van a hóvirág, ibolya és a többi védett növény esetében. Neked az csak egy virág/gyík/béka, de valójában nem a Tied, nincs jogod hozzá, hogy elpusztítsd, fogva tartsd, kínozd. Csodáld őket a természetben!
Vadon élő hüllőt és kétéltűt nem szabad befogni és kész. Nem olyan drága kereskedésből beszerezni, ha valaki ilyen állatot akar. Úgysem az állat a drága, hanem a felszerelés, az meg akkor is kell, ha vadon élőt akarsz befogni.
És ha ékszer teknőst találsz azt haza viheted mert ugy tudom az nem őshonos és még az őshonos fajokra is káros.
(csak mellékesen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!