Nem vicc, hol vehetek krokodilt hogy ha lehet?
hát... márha így állsz hozzá,h ami nem nő nagyra..
amúgy szerintem aligátor.. az elég kicsi de van még kajmán is és az csak halakat eszik..
Magyarországon serintem csak Állatkertek tarthatnak krokikat azthiszem...
Úgy tudom a pápaszemes kajmánt ,törpe kajmán lehet otthon tartani csak engedély kell hozzá .
Ezen az oldalon találsz is eladót
Még szerencse, hogy az ilyen állatok tartását komoly feltételekhez kötik. Jó lenne a többi állat vásárlásához is feltételeket szabni, akkor talán kevesebb kutyát, macskát, nyulat, hörcsögöt, teknőst ... dobnának ki az utcára, neaggy Isten ölnének meg felelőtlen emberek.
A krokodilok mint veszélyes állatok tartásához a tervezett tartás helye szerint illetékes jegyző (előzetes) tartási engedélye szükséges. Az engedély kiadásához az állategészségügyi hatóságnak és a természetvédelem illetékes állami területi szervének szakhatósági hozzájárulása szükséges.
Veszélyes állat tartására engedélyt az a természetes személy- vagy az alábbi feltételeket teljesítő alkalmazottal rendelkező gazdálkodó szervezet - kaphat, aki:
* cselekvőképes és büntetlen előéletű;
* rendelkezik a szakirányú tartási ismereteket igazoló, legalább középfokú szakképesítéssel és szakmai gyakorlattal (állatkerti állatgondozó, állattenyésztő, vadász- és vadtenyésztő, állat-egészségügyi szakképesítés, illetve magasabb szintű biológus, zoológus, agrár, állatorvos végzettség) személyesen, vagy az ezeknek megfelelő személyt alkalmaz;
* rendelkezik a tartási hely közvetlen szomszédainak beleegyező nyilatkozatával;
* biztosítja a jogszabály mellékleteiben előírt feltételeket;
* teljesíti a biztonsági előírásokat.
Te írtad a kérdésbe, hogy "komoly".
Mellesleg a krokodilok közül a kínai aligátor (Alligator sinensis) 1,5-2 m, 30-40 kg, a pápaszemes kajmán (Caiman crocodilus) 2-2,5 m, 25-30 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!