Hogyan tudok teknőskilépőt csinálni házilag? (folyt)
Teknőseimnek szeretnék csinálni kilépőt, de valami bomba biztosat, amit nem tudnak elmozdítani! Főleg a nagy, ő egy 20 centis dög, nagyon erős, egyszerűen eltolja a nagy köveket. Ha egymás tetejére rakok köveket, azt is szét barmolja!
Venni azért nem szeretnék kilépőt, mert a nagyobb fajtáknak is kicsi a "napozó" része, nem férne el kényelmesen, pláne ketten nem.
Próbáltan egy nagy vasfát betenni nekik úgy, hogy jól beszorítottam a két szemközti üveg közé, kitámogattam kövekkel, hát az volt az első dolga, hogy felborította!:S
Köszönöm!
22L
kicsit későn, de hátha valaki rágooglizik.
én olyat csináltam, hogy volt itthon üveglap és sok akváriumi kavics. két egyforma, téglalap alakú üveg volt, ami mázlimra pont akkora volt, mint az akvárium szélessége. az üveglapokat összeragasztottam úgy, hogy az egyik lejtsen egy kicsit, amin a teki fel tud mászni, a másik, pedig merőleges legyen a viz felszinével. utána akváriumi kaviccsal teleragasztottam az egész felületet. az akváriumban úgy helyeztem el, hogy a lejtős részének csak a 3/4-ét érje a viz. vettem 70 ft-ért 8 db tapadókorongot és azzal rögzitettem. az összes ragasztást sziloplaszttal csináltam. remélem még valakinek tudtam segiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!