Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Mit tegyek? (sárgafülü ékszert...

Mit tegyek? (sárgafülü ékszerteknős etetés)

Figyelt kérdés
Van 2 sárgafülü ékszerteknősöm. 3 hónapja kerültek hozzám. Akkor még 3 és 4cm-esek voltak, most kb. 5 és 6cm-esek. Anno összvissz megettek egy 2,5cm-es fagyasztott halat ketten. Mostanra pedig 2-en esznek meg 4db 2,5cm-es halat, és még esznek egykis száraz tápot. Ez a testéhez képest nem sok étel? Vagy nem kéne már 2naponta etetni? Aki tud segíteni megköszönöm :)
2011. máj. 19. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát én ezzel kapcsolatban elég eltérő dolgokat olvastam, mert volt aki azt írta ha nagyok (1 évesek minimum) akkor már csak heti 1x kell etetni, volt aki azt írta h minden nap, kortól függetlenül. Anyám vesz nekik szívmixet meg rákot meg teknős müzlit és ha látja h éhesek, tudod amikor úgy "kotornak" ha meglátnak szór be valamelyikből egy keveset, plusz a halat egyszer hetente többet. Nem azt mondom, lehet nem ez a legideálisabb, de 5 évesek és rendesen fejlődnek
2011. máj. 19. 18:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igazából leginkább attól félek hogy túletetem őket, és kinövik a páncéljukat.. :S
2011. máj. 19. 18:19
 3/5 anonim ***** válasza:

A picúrkábbaknak még naponta kell kaja, illetve 2 naponta a nagyoknak. Ezt olvastam még anno a teknősös könyvben :D

Én csak egy újnyi hosszú 3-4 halat adok neki feldarabolva forró vízben áztatva, hogy ne legyenhideg, meg szokott kapni iylen-olyan száraz kaját is. De szokás néha néha 1 hetes böjtöt tartani.

Már van vagy 10 éves és folyton kinövi az akváriumot :D

2011. máj. 19. 18:27
 4/5 peti4000 válasza:

Lényeg a lényeg, halat minden nap kapjanak kb két éves korig, utána is az maradjon a főétel, de mehet nekik több növény, az enyéim imádják a banánt, paradicsomot :) Emellett adhatsz nekik csirke vagy sertés májat is, nem csak szeretik de nagyon egészséges is , sok vitamin van benne. Természetesen a májat is nyersen!

Ami fontos, hogy párizsit meg sajtot meg ilyesmiket ne adj neki!!! Sokan mondják, hogy mennyire szereti meg, hogy azonnal megeszi stb... De!!! Az ő szervezetük nem arra van tervezve, természetes környezetükben sem találnak soha ilyen jellegű kajákat.

Kicsit soknak tűnik nekem a két hal fejenként ekkora mérethez, az enyéim esznek kettőt fejenként és ők két évesek, kb 12-14cm-esek.

Egyébként akármennyit adsz nekik valószínűleg megeszik mert nagyon falánkok tudnak lenni :)

Én max egy vagy másfél halat adnék nekik fejenként, de a kettő sem tűnik annyira horriblisen soknak.

Üdv

2013. febr. 23. 22:54
 5/5 anonim válasza:
Nekem olyan kérdésem lenne hogy ilyenkor télen nem vagy csak keveset eszik a sárgafülü teknősöm.Mások is tapasztalták ezt?Vagy miért lehet ez?
2014. febr. 5. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!