Kaméleon? (többi lent)
Szia!
Nekem Jemeni Sisakos Kaméleonom van. Ezzel kapcsolatosan tudok felvilágosítást adni. A nőstények általában 2-max 3 évig élnek, mert a szervezetüket nagyon megviseli a tojásrakás, a hímek 4-6 évig. Csak élő eleséget hajlandóak enni. Kicsiként én az enyémnek apró termetű szöcskét, muslicát adtam, később ahogy nő át lehet térni a légyre, szöcskére, sáskára, tücsökre, gyászbogárlárvára stb. Felnőtt korában nem érdemes minden nap etetni, mert minél több táplálékot kap annál hamarabb elpusztulnak. Ne koplaltasd, de egy kiegyensúlyozott nem mindennapi étrenddel meg tudod hosszabbítani az életét.(Hisz a természetben sem mindig talál magának élelmet minden nap) Ha állatkereskedésben veszel neki táplálékot, akkor azt be kell keverni vitaminporral és kálciummal, én nyáron magam fogom/ fogatom vele a rovarokat(felültetem az ujjamra odatartom a kiszemelt áldozathoz, nagyon szereti Pl. a pókokat, és lelövöldözi őket), és mivel azok elegendő tápanyagot tartalmaznak nem kell még pluszba ezeket a kiegészítőket hozzáadni.
Az 5 ezer forintot én is sokallom, de persze kérdés, hogy az ember hol veszi és mit, meg mennyit^^
Előnye, hogy csendes társ, éjszaka ő is alszik, szépek a színei,lakás dísze lehet a terráriuma és ha kézhez van szoktatva, akkor el lehet menni vele sétálni is akár. (Mi fagyizni árunk együtt. Megül a vállamon, vagy felül a hajamra azt napozik egy jót a melegben).
Hátránya, hogy nem őrdöngős a tartásuk, de azért nagyon oda kell figyelni, érzékeny állatok, ha nem megfelelőek a körülmények, és ha nincsen velük foglalkozva, vadak lesznek és agresszívek.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!