Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Kaméleon? (többi lent)

Kaméleon? (többi lent)

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy egy Kaméleon mennyi ideig él, mennyibe kerül,miket eszik és mik a tartásának az előnyei, hátrányai?
2011. máj. 13. 22:59
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Itt elolvashatod miket eszik.

Ára változó:8000 ft kb. De ez gondolom fajtától is függ.

2011. máj. 13. 23:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát amit érdemesebb megvenni az a Sisakos kaméleon, kb 4 évig él és 10ezer Ft körül van, de jó 20centisre megnő, a teste és 2 évesen már olyan havi 5ezer Ft-ot megeszik tücskökből, talán még többet is. De aranyos egyébként, vicces, jópofa állat.
2011. máj. 17. 13:35
 3/5 anonim ***** válasza:
azt hogy medig él, nem tudom, de az ötezer forint havonta, egy kicsit sok szerintem.. napi 10 tücsköt vagy kevesebbet elkap, amugy csendes, érdekes állatok, csak nem sokat mozognak.,
2011. máj. 18. 20:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Google a barátod, minden kérdésedre választ kapsz. Miért nem elég az neked, amit okos emberek egyszer leírtak, miért akarod még egyszer leíratni másokkal?
2011. máj. 18. 22:48
 5/5 Barbara (Shana) válasza:

Szia!

Nekem Jemeni Sisakos Kaméleonom van. Ezzel kapcsolatosan tudok felvilágosítást adni. A nőstények általában 2-max 3 évig élnek, mert a szervezetüket nagyon megviseli a tojásrakás, a hímek 4-6 évig. Csak élő eleséget hajlandóak enni. Kicsiként én az enyémnek apró termetű szöcskét, muslicát adtam, később ahogy nő át lehet térni a légyre, szöcskére, sáskára, tücsökre, gyászbogárlárvára stb. Felnőtt korában nem érdemes minden nap etetni, mert minél több táplálékot kap annál hamarabb elpusztulnak. Ne koplaltasd, de egy kiegyensúlyozott nem mindennapi étrenddel meg tudod hosszabbítani az életét.(Hisz a természetben sem mindig talál magának élelmet minden nap) Ha állatkereskedésben veszel neki táplálékot, akkor azt be kell keverni vitaminporral és kálciummal, én nyáron magam fogom/ fogatom vele a rovarokat(felültetem az ujjamra odatartom a kiszemelt áldozathoz, nagyon szereti Pl. a pókokat, és lelövöldözi őket), és mivel azok elegendő tápanyagot tartalmaznak nem kell még pluszba ezeket a kiegészítőket hozzáadni.

Az 5 ezer forintot én is sokallom, de persze kérdés, hogy az ember hol veszi és mit, meg mennyit^^

Előnye, hogy csendes társ, éjszaka ő is alszik, szépek a színei,lakás dísze lehet a terráriuma és ha kézhez van szoktatva, akkor el lehet menni vele sétálni is akár. (Mi fagyizni árunk együtt. Megül a vállamon, vagy felül a hajamra azt napozik egy jót a melegben).

Hátránya, hogy nem őrdöngős a tartásuk, de azért nagyon oda kell figyelni, érzékeny állatok, ha nem megfelelőek a körülmények, és ha nincsen velük foglalkozva, vadak lesznek és agresszívek.

Szép napot!

2011. jún. 22. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!