Ékszerteknős-probléma. Segítene valaki? (Lent)
November-December környékén vettünk egy ékszerteknős. Nem volt túl élénk, sem aktív, enni sem nagyon láttuk, mindig a kövén feküdt.
Bementünk az állatkereskedésbe a problémánkkal, ott azt javasolták vegyünk hozzá még egy tekit, hátha csak magányos.
Vettünk is még egyet. A helyzet nem változott az első teknős állapota nem javult, sőt rosszabbodott, el is pusztult.
Mostanság a második teknőcske is nagyon lelassult. Nem tudom, mi lehet a baj.
Naponta kap kaját, igaz, nem látom, hogy eszik, de gondolom csak vesz magához kaját, ha még él, hetente cseréljük a vizét, antiklórt csepegtetünk bele, vízmelegítője nincs, de általában meleg helyen van, és néha felkapcsolom az asztali lámpát, hogy legyen neki egy kis plusz fény.
Mit tehetnék, hogy jobb kedvre derüljön? A vízmelegítő jól jönne neki? Vagy vegyünk ehhez is egy párt? Még nagyon picika, kb. 3 cm átmérőjű.
Vegyél vízmelegítőt, hogy ne fázzon, az asztali lámpa nem melegíti fel a vizet! (Vízmelegítőnél figyelj, hogyha a vízben meleg van, és a levegő hideg, megfázhat! Ezért takard le az akváriumot egy kartondarabbal, hogy kb. egy 40-60 cm2-es rést hagyva, hogy szellőzzön.) A meleg víztől többet lesz vízben és sokkal jobban érzi majd magát. Hogy ne legyen depis, jusson neki sok NAPfény.
Az étrendje legyen változatos:
hétfő: saláta, répa
kedd: marhaszív mix
szerda: hal
stb..
néha vidd ki a kertbe sétálni a fűbe, ha meleg van
Köszönöm szépen a válaszokat! Megfogadom a tanácsokat!
Szívmixet szoktam neki adni, kb. naponta egy fél kockát elmorzsolok a vizében, és van ilyen teknőstáp abból általában egy egészet morzsolok el, ami kb. ugyanannyi mint a fél kocka szívmix. A boltban nekünk azt mondták, hogy zöldséget nem igazán eszik, és csak csirkebőrt, párizsit, vagy halat adjunk neki, de az sem igazán ette. A szemébe szoktam csöppenteni hetente 1x-2x szemcseppet, de majd naponta fogom neki ezt beiktatni, hátha tényleg szemgyulladása van :( Vízmelegítőt mostmár biztos veszünk neki, és igyekszem minél többször kirakni a camping asztalra az udvarra, ha süt a nap! Köszönöm! :)
Ha van még több ötlet/tipp, jöhet!
Szia!Mindenképp vegyél vízmelegítőt...szerintem az lehet a baja...pici teknős nagyon könnyen tüdőgyulladást kaphat.
Nekem is van pici tekim.
Vegyél neki kimondottan teknősök számára fagyasztott ételt. Vagy ha nem is azt, de vannak sokkal jobb minőségű tápok, például:
Fagyasztottból pedig halat, kagylót, garnélát...ezek közt van olyan ami teknősnek is jó:
A szívmix meg az a táp semmi tápanyagot és vitamint nem tartalmaz. Kb. mintha te csak száraz meg puffasztott kenyéren élnél. Élő csigát, halat, zöldségeket is igényelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!