Ha szeretnék fürge gyíkot tartani akkor mit kéne biztosítanom számára?
Olyanra vagyok kíváncsi, hogy , táplálék, helyigény, esetleg mennyire igényli a fajtársai társaságát, mindent, amivel elérhetem, hogy tojást rakjon.
Egy kép a kiszemelt gyík fajtáról.
Ezt azért csinálom, mert nálunk a telkünk aljában rengeteg volt, de eltűntek valahova, és szeretném vissza szaporítani.
Senki se mondja hogy védett mert tudom. :)
Amennyiben van is engedélyed, hogy tarts védett állatokat, a vadbefogott gyíkok még a legjobban kialakított terráriumban sem érzik magukat biztonságban, ezért dobálhatod neki a tücsköket, nem fog enni, és elpusztul egy hónapon belül. Azzal járnál a legjobban, ha tojásokat szednél, és otthon kikeltetnéd őket. Sok hüllőrajongó választja ezt a megoldást.
Sokkal biztosabb, hogy az eleve fogságban született gyíkok jobban alkalmazkodnak az általad kialakított terráriumhoz, mint hogy egy addig vadon élő állattal próbáld megszerettetni azt.
Az lehet hogy az általam tartott nem szokik oda, viszont ez meggyőzi azokat akik kételkednek abban hogy erre is van módszerem:
Ez alap tenyésztési módszer: tartasz, egy, max. 2 kiváló testi adottságokkal rendelkező hím egyedet, valamint több nőit, amiknél folyamatosan figyeled, mikor ivarzanak, ha látod, hogy néhánynál elkezdődött a ciklus akkor átteszed
a hím egyedhez, és arra törekedsz, hogy minél több utód szülessen. Ha sok a tojás, abból kiválasztható a későbbi tenyészpár a többi 1, 2 napos korban vihető ki a vadba.
Ez nem olyan nagy ördöngősség. :)
Szia,
Én tartok sokféle gyíkot.
Fürge gyíkot is persze :)
Én nagyon apró korukban hoztam el őket egy pincéből (épp, hogy kikeltek).
És már hatalmas nagy 'aligátorok' lettek.
eledelük: giliszta, hangyák, tücskök, bogarak.
és van bent a helyükön egy növény amit egy ilyen spriccolóval vagy mivel besprézem meg egy kis befőttes üveg kupakjába teszek vizet!
Csak nagy a baj ha lesz még tojás nam tudom hova tenni igy kikeltetem a napon és elengedem őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!